Program


Kiss Péter - A fekete-fehér színei 2022

Kiss Péter - A fekete-fehér színei 2022

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 14. szerda, 19:00

Beethoven: 8. (c-moll) zongoraszonáta, op. 13 („Pathétique”)
Chopin: Esz-dúr keringő, op. 18
Chopin: Asz-dúr („L’adieu”) keringő, op. 69/1
Chopin: Desz-dúr („Perc”) keringő, op. 64/1
Chopin: cisz-moll keringő, op. 64/2
Chopin: a-moll keringő, op. 34/2
Chopin: a-moll keringő
Chopin: e-moll keringő, op. posth.
Debussy: Prelűdök, 1. kötet – 10. Az elsüllyedt katedrális, 8. A lenhajú lány, 6. Lépések a hóban, 12. Minstrels (Bohócok)
Debussy: A boldog sziget

Kiss Péter (zongora)

Kiss Péter a hazai zenei élet újító gondolkodású zongoraművésze, aki szeret merész darabválasztásaival és elképzeléseivel új megvilágításba helyezni akár klasszikus műveket is. A Junior Prima- és Artisjus-díjas muzsikus ezúttal olyan kompozíciókkal örvendezteti meg közönségét, melyek ugyan népszerűek, ám a koncertműsorokban ritkán jelennek meg: „Karácsony táján szívesen hallgatjuk a jól ismert dallamokat, és bár a hangversenyemen megszólaló művek nem az ünnephez kötődnek, mégis kellemes kikapcsolódást adhatnak a felkészülés néhol zaklatott időszakában.” – vallja az este művésze. Az 1798-ban keletkezett Beethoven-szonáta alcíme már több mint kétszáz éve vita tárgya: egyes források szerint Beethoven maga adta hozzá a „Pathétique” alcímet, míg mások szerint a kiadója tette azt a zeneszerző áldásával. A keringő eredeti, német nyelvű elnevezésével először egy 1754-es komédiában lehet találkozni, a 19. század elejére pedig az egyik legnépszerűbb tánccá vált Európa-szerte. A kor zeneszerzőit is megihlette: különböző formában és hangszerelésben komponáltak valcereket – hol szimfónia-tételként bukkant fel, hol pedig zongorára írt karakterdarabként –, így például Chopin egész életét is végigkísérte a műfaj. A keringőket Debussy-művek követik: előbb négy különböző karakterű prelűd, amelyet pont Chopin tett önálló koncertműfajjá, majd egy olyan, színekben és érzelmekben tobzódó darab, amely Aphrodité állítólagos szülőhelyén, Kythéra szigetén játszódik.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

További ajánlataink


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!