Program


Kórust a templomba  - Liszt-kukacok Akadémiája - Zenészbörze

Kórust a templomba - Liszt-kukacok Akadémiája - Zenészbörze

A börze egy csodálatos és izgalmas hely, ahol mindenki megtalálja, amit keres. Ahol megy a cserebere, ahol előbb-utóbb mindenre lesz megoldás. A börze színes, változatos és nyüzsgő. Akárcsak a Zenészbörze, vagyis a Liszt-kukacok Akadémiájának őszi évada.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 7. vasárnap, 11:00

Liszt-kukacok Akadémiája – Zenészbörze
Kórust a templomba A Zeneakadémia saját szervezésű programja
10–15 éveseknek
Egyházi kórusművek a középkortól napjainkig

Közreműködnek az Egyházzene Tanszék hallgatói, valamint a Zeneakadémia hallgatóiból álló hangszeres kisegyüttes (betanító tanárok: Merczel György, Mizsei Zoltán, Pétery Dóra, Rajk Judit)
Mesélő: Mona Dániel

A börze egy csodálatos és izgalmas hely, ahol mindenki megtalálja, amit keres. Ahol megy a cserebere, ahol előbb-utóbb mindenre lesz megoldás. A börze színes, változatos és nyüzsgő. Akárcsak a Zenészbörze, vagyis a Liszt-kukacok Akadémiájának őszi évada. A Zeneakadémia ifjúsági sorozatának vadonatúj előadásain a program vezetője, Mona Dániel zenetörténész bemutatja, milyen sokféle zenésztípus létezik, és kinek mi a „feladata” a zenei világban; kit hol, milyen közegben találhatunk meg. A szezonból nem maradhatnak ki a kórusban éneklők sem, hiszen azon túl, hogy az énekkarok bárhol képesek gyönyörű koncerteket adni – mert „csak” a hangjukra van szükségük hozzá –, nagyon fontos szerepük van az egyházi életben is. A misék és istentiszteletek tőlük lesznek még emelkedettebbek és szebbek: ők azok, akik zenéjükkel hidat képeznek Isten és a hívő közösség között – ahogyan régen, úgy napjainkban is.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

zenés átirat két részben

További ajánlataink


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!