Program


Larry Flynt, a provokátor (1996) - Hősök, lángelmék, bolondok Miloš Forman filmjeiben / MÜPAMOZI

Larry Flynt, a provokátor (1996) - Hősök, lángelmék, bolondok Miloš Forman filmjeiben / MÜPAMOZI

Larry Flynt, a provokátor - angol nyelven, magyar felirattal

 több...

Larry Flyntet, a Hustler magazin híres/hírhedt alapítóját Woody Harrelson játssza Miloš Forman filmjében. A szereposztás furcsa kis trükkje, hogy maga Larry Flynt is játszik a filmben: az ügyében eljáró Morissey bírót alakítja. Fricska? Olyasmi. A Larry Flynt, a provokátor ugyanis minden ízében amerikai film. Egyebek közt azért is, mert műfajilag keveredik benne az életrajzi film a tárgyalótermi filmmel. Larry Flynt Kentucky szülötte, csóró srác, aki fölkapaszkodik, és a pornóbiznisz egyik csúcsvállalkozójává válik, egyben pedig a jogrend kihívója, aki él az alkotmány első kiegészítése - a sajtószabadság védelme - által adott jogaival.
Szereted-e a pornót, rokonszenvezel-e Larry Flynttel, kinek adsz igazat? Valljuk meg, ezekkel a kérdésekkel egyetlen lépéssel sem kerülünk közelebb Miloš Forman filmjéhez. Mert a film ezt a sok-sok mindent más nézőpontból szemléli. Mennyi szépelgés kell ahhoz, hogy a pornó a jóravaló középosztály számára szalonképes tartalomnak minősüljön - a gyilkossághoz, a vérontáshoz hasonlóan? Képesek vagyunk-e elfogadni, hogy egy, a számunkra nem rokonszenves figura egyenlő legyen a törvény előtt? És létezik-e még az oly szenvedelmesen védelmezett igazság? Ma, a post-truth korában ráadásul ez még izgalmasabb kérdés. Két órán át zuhognak ránk ezek a furcsa kérdések. Mit és hogyan korlátozhat egy véleményközösség? Mi számít tabunak? Hol húzódnak a korlátok? Jogszabállyá fajulhat-e a képmutatás? És még ez sem minden, hiszen a Larry Flynt nagyon finoman visszautal a hatvanas évekre is, a „Make love not war” korára, miközben félelmetesen aktuális.

házigazda: Réz András

Ajánló


A Mágnás Miska érdekessége, hogy az operett irodalom azon ritka darabjai közé tartozik,…

A Játékszín színpadán először magyarul a népszerű igaz történet! A különös pár –…

angol-új-zélandi dokumentumfilm, 99 perc, 2018 angol nyelven, magyar felirattal

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!