Program


Lee Ritenour & Dave Grusin / Jazzlegendák a Lexus támogatásával
2

Lee Ritenour & Dave Grusin / Jazzlegendák a Lexus támogatásával

Lee Ritenour és Dave Grusin együtt összesen 11 Grammy-díjjal és 54 Grammy-jelöléssel büszkélkedhet - valamint egy különleges, szinte telepatikus munkakapcsolattal, amely összesen tizenhét közös albumot eredményezett.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 29. szerda, 20:00

Lee Ritenour és Dave Grusin együtt összesen 11 Grammy-díjjal és 54 Grammy-jelöléssel büszkélkedhet - valamint egy különleges, szinte telepatikus munkakapcsolattal, amely összesen tizenhét közös albumot eredményezett. Mindketten az amerikai zenei élet kiemelkedően sikeres, elképesztően sokoldalú alakjai, Lee Ritenour mégis csak 2014-ben járt először Magyarországon a Budapesti Tavaszi Fesztivál meghívására, a 85 éves Dave Grusin pedig most első alkalommal készül elbűvölni a magyar közönséget csodás játékával.

Pedig jóval többen ismerik e két művészt, mint valójában gondolják. Dave Grusin - noha egy röpke percig úgy gondolta, állatorvos lesz - a hatvanas évek vége óta komponál kísérőzenét filmekhez, és ő lett minden idők egyik legnevesebb filmzeneszerzője: neki köszönhetjük az Aranyoskám, A csodálatos Baker fiúk, a Havanna vagy A cég című filmek különleges hangulatát adó muzsikákat. Egy Oscar-díjjal és hét jelöléssel jutalmazták. Zongoristaként, hangszerelőként és producerként is fontos munkássága. Ő alapította Larry Rosennel a GRP lemezkiadót, amelynek gondozásában a nyolcvanas-kilencvenes évek iránymutató, főleg fúziós jazzalbumai születtek. A 68 éves Lee Ritenour tinédzserként a The Mamas and The Papas mellett pengetett, ők nevezték el Captain Fingersnek páratlan virtuozitása miatt. Később dolgozott Aretha Franklinnel, Barbra Streisanddal, a Pink Floyddal, a Simon & Garfunkel duóval és Frank Sinatrával is. A hetvenes évek óta negyvennél is több lemezt adott ki, amelyekről harmincöt szám felkerült a jazzlisták előkelő helyeire. Többször választották különböző fórumok az év gitárosának. Az általa alapított Six String Theory gitárversenyen két magyar, Pusztai Antal és Balogh Roland is elnyerte a nagydíjat.

Lee Ritenour - gitár

Dave Grusin - zongora, billentyűs hangszerek

Közreműködők: 

Pera Krstajic - basszusgitár

Wesley Ritenour - dob


A Jazzlegendák kiemelt támogatója a Lexus.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


vígjáték esőnap július 21.

A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig egytől egyig slágerré váltak. Üde, életigenlő, egyszerre bájosan szórakoztató és mélyen humánus történet szeretetről, családról, összetartásról – és persze szerelemről. Igazi gyöngyszem!

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!