Program


Leszállt az ég dicső királya
3

Leszállt az ég dicső királya

A Leszállt az ég dicső királya egy egyszemélyes betlehemes előadás, amely ötvözi a betlehemezés élőszereplős és bábtáncoltató formáját, illetve ezeknek a formáknak a különböző fajtáit. Az előadás a tradíciókat beépítve és újragondolva meséli el Jézus, a Megváltó születésének történetét, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Leszállt az ég dicső királya
Az előadást hat éves kortól ajánljuk.

-  Szabad-e bejönni Betlehemmel?
-  Szabad!
-  Hát akkor be is gyövök! Ismerik-e magik a Megváltó történetjét? Igen gazdag történet az, hajaj! Aki még nem hallotta, az erőst figyelmezzen, aki meg már hallotta, az meg még inkább, hátha egyebet is megtud, mint amit eddig tudott.

A betlehemes játék, vagyis a betlehemezés a legnépszerűbb karácsonyi misztérium- és / vagy pásztorjáték. Központi eleme egy házilag készített, templom alakú betlehem, amivel a betlehemező(k) házról-házra jár(nak).

A Leszállt az ég dicső királya egy egyszemélyes betlehemes előadás, amely ötvözi a betlehemezés élőszereplős és bábtáncoltató formáját, illetve ezeknek a formáknak a különböző fajtáit (szálláskereső-, csillagozó-, paradicsom-, pásztorjáték). Az előadás a tradíciókat beépítve és újragondolva meséli el Jézus, a Megváltó születésének történetét, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Az előadás központi és meghatározó elemei a mesélő.

Koncepció, szövegkönyv, tervező, kivitelező, rendező, játszó: Horváth Márk

Dramaturg: Nagy Orsolya
Koreográfus: Fitos Dezső
Zeneszerző, zenei szerkesztő: Tarr Bernadett

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!