Program


Majoros Áron & Esse Bánki Ákos műteremlátogatás

Majoros Áron & Esse Bánki Ákos műteremlátogatás

Majoros Áron szobrai sajátos hidat képeznek a klasszikus archaikus plasztikai gondolkodás és a napjainkat megújító, layerekből építkező képi-téri szemléletnek. Új anyagokat és eszközöket interpretál alkotásai kifejezésmódjába, tovább gazdagítja a plasztikai hatások intenzitását színekkel, fénnyel, és akár a vetítés effektusaival.
 több...

Majoros Áron szobrai sajátos hidat képeznek a klasszikus archaikus plasztikai gondolkodás és a napjainkat megújító, layerekből építkező képi-téri szemléletnek. Új anyagokat és eszközöket interpretál alkotásai kifejezésmódjába, tovább gazdagítja a plasztikai hatások intenzitását színekkel, fénnyel, és akár a vetítés effektusaival. A többségében transzparens, néha zárt tömeget alkotó szobrainak alakjai mindenkor egyéniség nélküli, arctalan figurák: a tömeg-emberek prototípusai, valamifajta emberszabványok.
A testet és a test-hiányt megformálva, az emberi alak autentikus megjelenítési lehetőségeit kutatva valójában a lelket keresi.

Esse Bánki legfrissebb munkáin már végletesen eltávolodik a klasszikus enteriőr-zsánerképek textúráktól fülledt atmoszférájától…itt már a terek struktúrája van fókuszban. Rendhagyó perspektívákban szétfeszített tér-elemezésein, épphogy csak megidézi a téralkotó struktúra síkjait. Dinamikus, a képmezőt szétfeszítő húrarchitektúráját, energikus kolorizmussal katalizálja…a kiállítás képválogatása meglepően egységes atmoszférát teremt. A kézenfekvő témák nem viszik kísértésbe a festőt, nem csábítja a műterem, udvar, híd története…lecsupaszított, hideg világot lát. De ezeken a képein már nem csupán indusztriális helyszínek őszinte konstrukcióit vizualizálja, itt már egy ember nélküli világ teljes pusztulás előtti csendjébe könyörtelenül hasít bele ecsetjével! A már-már kibertérszerű víziókban egyenesen érzéki izgalom, ahogy a vászon húsába feszülő húrok alól, verejtékszerűen kicsordul a festék…

További információk: www.artadvisory.hu

Ajánló


Nyáron három alkalommal ismét Mozikert a MOMkult szabadtéri színpadán! Vetítések: július 28., kedd,…

Idén újra megrendezésre kerül a népszerű Daalarna Jótékonysági Vásár, ahol a régebbi kollekciók…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!