Program


Manó koncert III. Amíg a lábunk bírja - talpalávalók minden korból (Méhes Csaba&Concerto Budapest)

Manó koncert III. Amíg a lábunk bírja - talpalávalók minden korból (Méhes Csaba&Concerto Budapest)

Zenés ismeretterjesztő sorozat a 3-10 éves korosztály számára. A Concerto Budapest népszerű Manó programja az óvodás és kisiskolás gyerekeknek szól: ez a játékos, interaktív előadás a körülöttünk lévő világgal és a zene alapjaival ismerteti meg a gyerekeket.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 8. vasárnap, 11:00

MANÓ

Amíg a lábunk bírja – talpalávalók minden korból

Zenés ismeretterjesztő sorozat a 3-10 éves korosztály számára. A Concerto Budapest népszerű Manó programja az óvodás és kisiskolás gyerekeknek szól: ez a játékos, interaktív előadás a körülöttünk lévő világgal és a zene alapjaival ismerteti meg a gyerekeket.

Házigazda: Iván Gábor, a Concerto Budapest ütőhangszeres művésze
Közreműködik: Méhes Csaba pantomimművész és a Concerto Budapest művészei


Reneszánsz, barokk, romantikus és népi táncokat, valamint swing és latin számokat is felsorakoztat a Manó-koncertek táncos programja. Több évszázad zenéire perdülhetnek táncra a gyerekek – a jókedven túl a koncert végére a fáradtság is garantált. A zenetörténetben a tánczenék a kezdetektől fogva fontos szerepet játszanak: szvitek, balettek, kis és nagy apparátusra írt hangszeres művek különféle tánctételei bizonyítják, milyen inspirálóan hatottak a táncformák és -stílusok a zeneszerzőkre. Születtek olyan tánctételek a klasszikus zenében, amire könnyen lehet táncolni, de talán még több olyan művet ismerünk, ami már eltávolodik a tánc eredeti funkciójától, és csak stilizáltan őrzi annak jellegzetességeit. Az előadás ahhoz is kulcsokat ad, hogy a különböző zenéket hallva elképzeljük, hogyan is táncolhattak rájuk az elmúlt korokban, és hogyan táncolhatunk rájuk ma. Táncok igazi karneváljában merülhetnek el tehát azok, akik ellátogatnak a programra, és megbizonyosodhatnak arról is, hogy Iván Gábor és zenésztársai tényleg addig játszanak-e majd, „amíg a lábunk bírja.”

Ajánlatunk


Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

További ajánlataink


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire.…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!