Program


Manó koncert III. Amíg a lábunk bírja - talpalávalók minden korból (Méhes Csaba&Concerto Budapest)

Manó koncert III. Amíg a lábunk bírja - talpalávalók minden korból (Méhes Csaba&Concerto Budapest)

Zenés ismeretterjesztő sorozat a 3-10 éves korosztály számára. A Concerto Budapest népszerű Manó programja az óvodás és kisiskolás gyerekeknek szól: ez a játékos, interaktív előadás a körülöttünk lévő világgal és a zene alapjaival ismerteti meg a gyerekeket.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 8. vasárnap, 11:00

MANÓ

Amíg a lábunk bírja – talpalávalók minden korból

Zenés ismeretterjesztő sorozat a 3-10 éves korosztály számára. A Concerto Budapest népszerű Manó programja az óvodás és kisiskolás gyerekeknek szól: ez a játékos, interaktív előadás a körülöttünk lévő világgal és a zene alapjaival ismerteti meg a gyerekeket.

Házigazda: Iván Gábor, a Concerto Budapest ütőhangszeres művésze
Közreműködik: Méhes Csaba pantomimművész és a Concerto Budapest művészei


Reneszánsz, barokk, romantikus és népi táncokat, valamint swing és latin számokat is felsorakoztat a Manó-koncertek táncos programja. Több évszázad zenéire perdülhetnek táncra a gyerekek – a jókedven túl a koncert végére a fáradtság is garantált. A zenetörténetben a tánczenék a kezdetektől fogva fontos szerepet játszanak: szvitek, balettek, kis és nagy apparátusra írt hangszeres művek különféle tánctételei bizonyítják, milyen inspirálóan hatottak a táncformák és -stílusok a zeneszerzőkre. Születtek olyan tánctételek a klasszikus zenében, amire könnyen lehet táncolni, de talán még több olyan művet ismerünk, ami már eltávolodik a tánc eredeti funkciójától, és csak stilizáltan őrzi annak jellegzetességeit. Az előadás ahhoz is kulcsokat ad, hogy a különböző zenéket hallva elképzeljük, hogyan is táncolhattak rájuk az elmúlt korokban, és hogyan táncolhatunk rájuk ma. Táncok igazi karneváljában merülhetnek el tehát azok, akik ellátogatnak a programra, és megbizonyosodhatnak arról is, hogy Iván Gábor és zenésztársai tényleg addig játszanak-e majd, „amíg a lábunk bírja.”

Ajánlatunk


Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot, akivel Bach örökkévalóságot idéző művei mellett Felix Mendelssohn örökszép hegedűversenyét adják majd elő.

További ajánlataink


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!