Program


MAO Art of Virus #10 Subicz Gábor feat. Emiliano Sampaio

MAO Art of Virus #10 Subicz Gábor feat. Emiliano Sampaio

A MAO a 2021/22-es évadban kiemelt hangsúlyt fektet a 2020-ban online indított, Art of Virus zeneszerző kezdeményezés művészeire és kapcsolódásaira. A koncertsorozat a projekt tíz ágának kompozícióit mutatja be minden alkalommal egy meghívott AOV-zeneszerzőt is bevonva a repertoárba.

 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 26. csütörtök, 20:00

Az Art of Virus projekt élő koncertjeivel a zenekar a különleges, új kompozíciókat nagyzenekarra hangszerelve adja elő. A MAO Art of Virus #10 koncert házigazdája Subicz Gábor, meghívott vendége Emiliano Sampaio.

Subicz Gábor a hazai zenei élet egyik intellektuális figurája, aki formációival, kompozícióival és hangszereléseivel lépten-nyomon bizonyítja, hogy az igényes zenének van felvevőpiaca, mert a közönség szomjazik a szellemileg stimuláló, jazz alapú kortárs zenére. Nem is lehet ellenállni egy olyan ízléssel és szakértelemmel létrehozott produkciónak, mint saját jazz-funk-pop zenekara, a Subtones. A fiatal trombitás Modern Art Orchestra számára dedikált kompozíciói és hangszerelései között vannak a Bartók-, és Kodály-albumokon szereplő szerzeményei, saját szerzői lemeze az Orchestrával, a Mind’s Ear 2017-ben jelent meg.

Subicz Gábor az Art Of Virus-ról:

"Az utóbbi évek cyber-életének egyik legizgalmasabb jelenségét hozta létre Fekete-Kovács Kornél az Art Of Virus Challenge-dzsel. Friss gondolat, nagyon egyszerű, de mégis ezerféleképpen értelmezhető feladat, és egy - általam legalábbis - soha nem látott forma jellemzi ezt a zenei vállalkozást, amely talán prototípusa lehet a jövőben más életfa-szerkezetű zenéknek is. De ha nem lesz több hasonló, az sem baj, ez egy nagyon unikális zene."

Gábor az AOV #10 ágának eindítója, a brazil gitáros-pozanos-zeneszerző Emiliano Sampaio az ő meghívására csatlakozott a világméretű projekthez. A két muzsikus 2014-ben ismerkedett meg egymással Koppenhágában, egy zeneszerzőversenyen. "Emiliano jelenleg Grazban él és ténykedik, de igazi világpolgár. Zenéje is ezt a sokszínűséget mutatja: a dél-amerikai hagyományokat könnyedén folyatja át az európai kortárs jazz-en, szellős, mégis magvas kompozíciói magukkal ragadják, utaztatják a hallgatót. Nagyon várom a MAO-ra áthangszerelt darabjait, és az egész kollaborációt!" - meséli róla Subicz Gábor.

Sampaio olyan zenekarokkal dolgozott együtt zeneszerzői, hangszerelői és karmesteri minőségben, mint a holland Metropole Orkest, a HR Frankfurt Radio Big Band, a JazzKombinat  (Hamburg), a berni Uptown Big Band, a koppenhágai Big Band & the Vocals, vagy a Graz Composers Orchestra. Sampaio a stúdióban is termékeny muzsikus, 11 albuma jelent meg a saját neve alatt. A Modern Art Orchestra AOV 10# egy különlegesen élménygazdag estének ígérkezik!

Az Art of Virus-ról:

Fekete-Kovács Kornél, a MAO művészeti vezetője kilenc hangot indított útjára, és tíz zeneszerzőt kért fel szerte a világon, hogy írjanak rövid kompozíciókat ezekre a hangokra. Ez az első 10 szerzemény adja az Art of Virus tíz ágának alapját. Az volt a kihívás következő lépése, hogy az ágak elindítói két-két zenésztársukat hívták meg, akik folytatják a sort. Pár hónap alatt 486 zeneszerző csatlakozott a projekthez a világ 42 országából.

Közreműködik:

Emiliano Sampaio - gitár, harsona
Modern Art Orchestra

Ajánlatunk


Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

További ajánlataink


Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!