Program


Márfi Márk: Telik - egy óra az életedből
10

Márfi Márk: Telik - egy óra az életedből

"Néhány kör séta, emlékek és egy óra az életedből.
Most azt kérdezed, hogy egy óra az életemből? Az enyémből? Igen! A Tiédből is. Meg akik még ülnek veled egy körben. Ez a farm. A kút. Mersz a mélyére nézni? Egy órát kérek és ha adod, megpróbálok többet visszaadni! Telik...  több...

Jegytípusok


2 900 Ft - 4 900 Ft
2 jegytípus

Aktuális előadások



TELIK – egy óra az életedből

Író, előadó: Márfi Márk
Dramaturg: Bíró Bence
Zene: Mester Dávid
Alkotótárs, rendező: Tóth Péter

2021 augusztusának végén, a Lóvasút Kulturális és Rendezvénytérben mutatták be a Telik – egy óra az életedből című produkciót Márfi Márk játékával. Az előadás érdekessége, hogy egy szakdolgozatból született önadaptáció. Márfi Márk 2020-ban végzett az SZFE prózai színész szakán. Diplomamunkáját ugyanebben az évben, a tavaszi karantén alatt írta meg a családi pulykafarmon, Vas megyében.

"Felemelő, bátor és egyedi előadás. Minden alkotó előtt főhajtás! Ne hagyjátok ki!"
Orlai Tibor

"Egy döbbenetes erejű monodrámára szeretném felhívni a figyelmet. Lenyűgöző szöveg. Semmi manír, csak igazi, halálpontos mondatok és gesztusok a nézőknek pedig, feszült, boldog figyelem és meghatott öröm. Elképesztően jó előadás!"
Tóth Krisztina

"Egy különleges érzékenységű, csodálatosan tehetséges, szerethető fiatal színészt láttam játszani Tóth Péter rendezésében! Igazi jelenlét, igazi vallomás múltról, jelenről, szeretetvágyról, életről! Köszönöm az élményt!!! Menjetek, nézzétek!!!"
Pogány Judit

"Ez a fiú olyan szépen beszél, annyira él egy egyszerű kellékekkel berendezett térben, hogy aki onnan jött, ahonnan ő, annak is ad, és annak is, mint én, akinek nagyon távoli az ő múltja, világa. Ha ismét megy, ne hagyjátok ki!"
Gálvölgyi Dorka

"Egy fiatalember bátor, őszinte "egy órája". Érdemes látni!"
Csákányi Eszter

Az előadás meghívást kapott a 2021-es szegedi Thealter Nemzetközi Színházi Fesztiválra és a debreceni oDEon színházi fesztiválra, 2022-ben pedig a Komáromi Jókai Színház Stúdiójába, továbbá Bécsbe, illetve a Kiscsőszi Pajtafesztiválra, a Gombaszögi Nyári Táborba, valamint az ÖRDÖGKATLAN Fesztiválra is.

Sajtóvisszhang:

https://noivalto.hu/ezvan/marfi-mark-edesanyam-tortenete-telik/

https://revizoronline.com/hu/cikk/9302/beszelgetes-marfi-markkal

https://hallgatomagazin.hu/magunkat-vedeni-magunkat-elmeselni-marfi-mark-telik-kritika/

https://potszekfoglalo.hu/2021/11/az-istallo-melege/

https://mezeinezo.blog.hu/2021/08/31/lovasut_istallomuveszet_a_kut_peremen_a_sisak_mogott_marfi_mark_visszanez_mikozben_eltelik_az_eletun

Részlet Proics Lilla kritikájából (Színház Folyóirat, 2021. november):

 "Márfi Márk karnyújtási közelségben beszél továbbá a szakmáról is, egyfajta önelemzés formájában: saját magára hagyatkozik egy lényegében üres térben, ami bátor színészi antré. (...) Egy fiatalember tekint az időre, arra, ami élet és halál közt adatik. És – bár egyre kevésbé szokás használni (néha én azért még kimondom magamban) – meghökkent, milyen szépen mondja: édesanya, édesapa."

Részlet Gabnai Katalin kritikájából (Facebook, 2022. február 24.):

Márfi Márk és alkotótársai tudják a mértéket. És huszonvalahány év tud már elegendő lenni ahhoz, hogy visszanézzünk rá. (…) Márfi jól érzékel, és jól ír. Miközben rokonszenves látni, hogy – egyelőre még tisztes távolban, de mégis – miként zárkózik föl öntudatlanul a vidéki fiúi létből férfivá érés gyakorlott tollú mesterei, Háy és Grecsó mögé, kihallom szövegéből azt a hangot is, amit Kiss Anna remekmívű prózaverseiből (lásd pl. Tükörképek!) jónéhányan ismerünk.
Ezt a műfajt nem pártolom ugyan, de elismerem, egy ilyen akció alkalmas arra, hogy megmutassa, „mi van a spájzban”. MÁRFI MÁRK alkotói „kamrája” mindenféle jóval látszik teli lenni. Úgyhogy azt mormolom, csak előre, védettebb formai változatokat kipróbálva, nem múló erővel, s ugyanilyen tiszta lélekkel! Szurkolok. S érzésem szerint nem vagyok egyedül.”

 Az előadás 75 perc hosszú és 14+ nézőinknek ajánljuk!

 Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Lóvasút  

A multiexpós fotókat Simándi Nóra készítette, Bencze Mariann #itthonotthon #kultpult projektje kapcsán, Bécsben. Köszönjük."

További ajánlataink


A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig…

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!