Program


Mátyás-templom kívül-belül

Mátyás-templom kívül-belül

Ismerd meg Magyarország egyik legjelentősebb és legimpozánsabb, nagy történelmi múltra visszatekintő templomát, amely számos izgalmas esemény tanúja volt.
 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 7. csütörtök, 10:00

Történelmünk szereplői közül rengetegen kötődnek valamilyen módon a templomhoz: IV Béla, Gül baba, Károly Róbert, Hunyadi János, Mátyás király, Ferenc József, Erzsébet királyné, IV. Károly, Liszt Ferenc . . . Voltak itt koronázások, esküvők, hálaadások, királyok jelölése, körmenetek, de még talán „disco” is.

A jeles történelmi események és személyek mellett szót ejtünk azokról a művészekről, építészekről, akiknek a templom mai arculatát köszönhetjük, így többek között Schulek Frigyesről, Székely Bertalanról és Lotz Károlyról is. Mi eredeti és mi nem? A török időkben mi történt a templommal és ki vagy mi ijesztette halálra az imádkozó törököket? Ki halt meg itt és miért? A legutolsó felújítás során mi minden cserélődött ki vagy milyen újdonság került a templomba?

Több koronázás zajlott a templom falai között: sok mindent megtudhatsz a szertartásról. Meddig tartott? Vajon ki lehetett jelen a templomban? Ki koronázta meg a királyt és a királynét és mivel? Mit fogyasztottak a koronázási lakomán? A király kapott ajándékot vagy ő adott?
Megismerjük a katolikus templomok legfontosabb szimbólumait, jelképeit, hogy ezentúl otthonosabban mozogj egy templomban.

A Mátyás-templom nyitvatartási idejében barangolunk, azonban a Mátyás-templom fenntartja magának a jogot a nyitvatartási idejének megváltoztatására, és/vagy a templom egy részének lekordonozására. A Mátyás-templom fenntartja a jogot a belépőjegyeinek az árának a megváltoztatására.
A Mátyás- templom látogatási szabályait itt találod: https://matyas-templom.hu/hasznos-informaciok/4

Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR1Zz3M4y8UwwJmbSWiGwkKvICIV79zpSViVx1Oe2oLnTEaNaE4cRfmuo1w

ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR2fqID4CajpkbtBYLqTU-R65SDDT5u-hr4LcDmmQiZ1g_mqFZ-tOawutF0

Légy szíves olvasd el!

A barangolás vége a Mátyás-templomban lesz.
Egyéb díjak, melyek a helyszínen fizetendőek a részvételi díjon felül: csoportos belépő a Mátyás-templomba 1500 Ft/fő (a helyszínen fizetendő), Tourguide készülék 400 Ft/fő (a helyszínen fizetendő)
A séta időtartama kb. 2-2,5 óra
Találkozó: Budapest, I. kerület, Szentháromság utca és Tóth Árpád sétány sarka 5-10 perccel kezdés előtt
Térkép: https://goo.gl/maps/Y7AxKWF26h9Zznhw7
Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445

Tourguide készülék: A programon tourguide készüléket használunk. Amennyiben van bármilyen 3,5 jack dugós fülhallgatód (pl. telefonhoz kapott headset, vagy előző sétáról megmaradt fülhallgató), akkor légy szíves hozd magaddal a sétára és azt használd a készülékhez, így nem kell felhasználnunk egy egyszer használatos fülhallgatót és ezzel Te is hozzájárulsz a környezetünk védelméhez. Amennyiben nem tudsz magaddal hozni fülhallgatót, vagy otthon felejtetted, természetesen továbbra is tudok neked biztosítani a készülékhez.

Egyéb tudnivalók:
Programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm szépen! A programváltozás jogát fenntartom! Részvétel saját felelősségre
A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.

Kérdésed van a programmal kapcsolatban? Írj a hello@barangolobk.hu email címre vagy üzenj Messengeren a facebook.com/barangolobk oldalon.

Sok szeretettel várlak a barangoláson! Legyél Te is Barangoló!

 

 

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

házastársi ping-pong Kapcsolatokról, viszonyokról, hazugságról és igazságról őszintén és cinkos humorral.

További ajánlataink


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!