Program


MÁV Lukács/6. Zeneakadémia_régi

MÁV Lukács/6. Zeneakadémia_régi

Műsor:
Csajkovszkij-est
Hegedűverseny
Manfréd-szimfónia

Közreműködik: Alexander Markov (hegedű)
Vezényel: Takács-Nagy Gábor

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 6. csütörtök, 19:00

„Nem férhet hozzá kétség, hogy Alexander Markov az egyik legbriliánsabb és legmuzikálisabb hegedűművész, aki bizonyosan otthagyja névjegyét a világ zenekedvelőinek emlékezetében, és korunk legnagyobb hegedűvirtuózainak évkönyveiben.”

Ezt a nyilatkozatot Yehudi Menuhin tette hangversenyünk szólistájáról. Az orosz származású amerikai hegedűművész éppen 10 évvel ezelőtt játszott először zenekarunkkal, ráadásul ugyanezt a művet. Azóta többször is járt nálunk, mesterkurzust is tartott a MÁV Szimfonikusok szervezésében. Tapasztalataink fényesen igazolták Menuhin szavait. A Manfréd-szimfóniát Csajkovszkij 1885-ben írta, a IV. és V. szimfónia között. A mű irodalmi alapanyaga Byron drámai elbeszélő költeménye, amelynek hőse ellentmondásos figura: a szabadságért harcol, miközben lelkét saját bűneinek tudata és melankólia nyomasztja. Csajkovszkij egyetlen szimfonikus költeménye, amely több tételes, de nem sorolta szimfóniái közé. A költemény cselekménye az Alpok hegyei között játszódik – Csajkovszkij nem sokkal korábban járt is ott és a lenyűgöző élmény hatása is hozzájárult az ihlethez. Érdekes, és a zeneszerző labilis lelkiállapotára jellemző, hogy egyik legjobban sikerült művének tekintette a Manfrédot, később azonban meg akarta semmisíteni a kottát. Az utókor szerencséjére ezt végül is nem tette meg.

Ajánlatunk


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!