Program


MÁV Unokák/3. 21-22

MÁV Unokák/3. 21-22

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 11. szombat, 10:00

MÁV Szimfonikus Zenekar

MŰSOR
HARSONA – A meseíró pályázat hőseivel

KÖZREMŰKÖDIK
SzegEd TRombone ENsemble (Művészeti vezető: Gyivicsán György)

VEZÉNYEL:
Dénes-Worowski Marcell

MŰSORVEZETŐ:
Seidl Dénes

A szimfonikus zenekarok egyik legfontosabb hangszercsoportja a rézfúvós hangszereké. Ide tartozik a kürt, a trombita, a harsona és a tuba. Közös bennük az, hogy a hangszer anyaga fém, egy speciális réz-ötvözet, valamint az is, hogy mindegyiket tölcsérformájú fúvókával kell megszólaltatni. E közös tulajdonságok ellenére ezek a hangszerek nagyon különböznek egymástól: más a hangmagasságuk, hangszínük, hangerejük és mindegyik más-más zenei kifejezésre képes. Mai hangversenyünkön a harsonával ismerkedünk meg. A hangszer neve németül posaune, ennek nyomán nevezik gyakran így: pozán. Olasz neve trombone, ezt a nevet vették át az angol, francia nyelvekben is, ezt használják az együttes nevében is. A harsonának erős hangja van, de nem éles, úgy is tud szólni, mint az énekhang. Nagyon szívesen használják ezt a hangszert a katonazenében, a jazzben, és filmek zenéjében is.

A Szegedről érkező harsonaegyüttes repertoárja rendkívül színes és gazdag. A mai hangverseny különösen izgalmas zenei kirándulás lesz, mivel a műsor programját az általános iskolások számára meghirdetett meseíró pályázatunk eredménye, azaz a zsűri által legjobbnak ítélt írások hősei, és témái inspirálják.

Rendező: MÁV Szimfonikus Zenekar

Ajánlatunk


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

További ajánlataink


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

házastársi ping-pong Kapcsolatokról, viszonyokról, hazugságról és igazságról őszintén és cinkos humorral.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!