Program


Mein Wien – Jonas Kaufmann bécsi estje

Mein Wien – Jonas Kaufmann bécsi estje

Az operaénekes nemzetközi rangú partnerekkel érkezik: duettekben és szólószámokban egyaránt színpadra lép az est során a hozzá hasonlóan széles repertoárral rendelkező, fiatal amerikai szoprán, Rachel Willis-Sørensen, a Prágai Kamarafilharmonikusok kiváló zenekarát pedig Kaufmann honfitársa és gyakori partnere, a vele egy generációba tartozó Jochen Rieder vezényli.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 10. péntek, 19:30

Mein Wien – Jonas Kaufmann bécsi estje

Vezényel: Jochen Rieder

Közreműködők:
szoprán: Rachel Willis-Sørensen
Prágai Filharmonikus Zenekar

Műsor:

    J. Strauss: Egy éj Velencében - Nyitány
    J. Strauss: Egy éj Velencében - „Komm in die Gondel” (Gondola-dal)
    J. Strauss: Egy éj Velencében - „Ach wie so herrlich zu schau'n” (Lagúna-keringő)
    J. Strauss: Déli rózsák - keringő, op. 388
    J. Strauss: A denevér - Rosalinda és Eisenstein duettje (Óraduett)
    J. Strauss: Tik-Tak Polka, op. 365
    J. Strauss: Fanny Elssler táncosnő - „Draußen in Sievering”
    J. Strauss: Könnyű vér - gyorspolka, op. 319
    J. Strauss: Bécsi vér (operett) - „Wiener Blut, Wiener Blut!” (duett)
    
    Stolz: Üdvözlet Bécsből - induló, op. 898
    Kálmán: Cirkuszhercegnő - „Zwei Märchenaugen”
    Stolz: Wiener Café - keringő
    Stolz: Im Prater blüh'n wieder die Bäume
    Stolz: Wien wird schön erst bei Nacht
    Lehár: A víg özvegy - Vilja-dal
    Lehár: A víg özvegy - Ajk az ajkon
    Komzák: Bad'ner Mad'ln - koncertkeringő, op. 257
    Sieczyński: Wien, Wien nur du allein

A müncheni születésű tenort, aki 2019-ben ünnepelte ötvenedik születésnapját, korunk egyik legkiválóbb opera- és dalénekesének tartják. Sokoldalúsága és rugalmassága közismert: beszéli Schubert és Beethoven, Verdi és Wagner, Massenet, Richard Strauss és Puccini nyelvét. Miért éppen az operettszerzők műveibe sűrített bécsi életérzés állna távol tőle? A Müpa közönsége örömmel tapasztalhatja, hogy az osztrák főváros hangulatának leghitelesebb megjelenítői között világhírű magyar alkotók is szerepelnek.

A denevér, a BKorábbi dalestjei után Jonas Kaufmann immár harmadszor tér vissza a Müpa pódiumára. Amit hangversenyén megidéz: Bécs szelleme, könnyedsége, a város atmoszférája által sugallt örömittas életstílus, amely olyan művek részleteiben jelenik meg, mint az Egy éj Velencében, A denevér, a Bécsi vér, a Cirkuszhercegnő és A víg özvegy. Strauss, Stolz, Kálmán, Lehár, Komzák és Sieczyński művei, mámor és elegancia, szerelem és nosztalgia, zenében elbeszélve - ezt ígéri ez a koncert, melynek zenei eszköztárában meghatározó szerepet játszik a táncos lejtés, s azon belül a keringő bódító hármas üteme - de hallhatunk polkát és indulót is. Az operaénekes nemzetközi rangú partnerekkel érkezik: duettekben és szólószámokban egyaránt színpadra lép az est során a hozzá hasonlóan széles repertoárral rendelkező, fiatal amerikai szoprán, Rachel Willis-Sørensen, a Prágai Kamarafilharmonikusok kiváló zenekarát pedig Kaufmann honfitársa és gyakori partnere, a vele egy generációba tartozó Jochen Rieder vezényli.

Ajánlatunk


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

További ajánlataink


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!