Program


Mini-Fesztivál • 4.4 / CAFe 2019

Mini-Fesztivál • 4.4 / CAFe 2019

A hangversenyen felhangzik Szőnyi Erzsébet 1947-ben, Kassák Lajos versére írt kompozíciója is, melynek nyilvános előadását a korabeli kultúrpolitika sokáig nem támogatta.
 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 20. vasárnap, 19:30

Mini-Fesztivál • 4.4

Dubrovay László: Három tétel trombitára és ütőhangszerekre – magyarországi bemutató
Tornyai Péter: fiori sfiorati (b) – ősbemutató
Bánkövi Gyula: Vízjelek – ősbemutató
Eötvös Péter: Sentimental
Szokolay Sándor: Missa Brevis per coro maschile
Hollós Máté: Szilencium (Áprily Lajos versére)
Horváth Márton Levente: O vos omnes
Szőnyi Erzsébet: Sicut cervus
Szőnyi Erzsébet: Külvárosi elégia – Kassák Lajos versére
Csiky Boldizsár: Moxa genezis (Kőrösi Csoma Sándor emlékére)
Sáry László: Zsoltárkánon

Közreműködik:
Pólus László [2, 3] – cselló, Szepesi János [2] – klarinét, Pálfalvi Tamás [1, 4] – trombita, Halmschlager György [1], Varga Zoltán Mihály [2, 3] – ütőhangszerek, Szent Efrém Férfikar (karigazgató: Bubnó Tamás) [5, 6, 7, 8, 9, 10, 11]

A Magyar Zeneművészeti Társaság 1989-ben rendezte első kortárs zenei hangversenysorozatát, a Mini-Fesztivált, melyet Durkó Zsolt azzal a céllal alapított, hogy fórumot teremtsen a különféle szemléletű és magas művészi értéket képviselő nemzetközi és hazai alkotásoknak. A fesztivál évről évre igyekszik lehetőséget biztosítani nagyobb apparátusra – kórusra vagy zenekarra – írt művek bemutatóinak is.
A koncert második részében a Szent Efrém Férfikar a kortárs kórusrepertoár legkülönbözőbb stílusú műveiből nyújt keresztmetszetszerű válogatást. Szokolay Sándor férfikari miséje az elmúlt harmincöt évben nem hangzott el Magyarországon, az eredetileg a Szófiai Férfikar számára szerzett darabot Bubnó Tamás vezényletével 2019 májusában ismerhette meg a hazai közönség.
A hangversenyen felhangzik Szőnyi Erzsébet 1947-ben, Kassák Lajos versére írt kompozíciója is, melynek nyilvános előadását a korabeli kultúrpolitika sokáig nem támogatta.

A Magyar Zeneművészeti Társasággal közös program.

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

További ajánlataink


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!