Program


Modern Art Orchestra Plays the Music of Kristóf Bacsó

Modern Art Orchestra Plays the Music of Kristóf Bacsó

Zenei világára jellemző, hogy a jazz és a kortárs zenei elemek mellé szívesen emeli be a kelet-európai életérzést. "Zenét szerezni csak őszintén lehet, nekem pedig ösztönösen ez a hangzásvilág szűrődik bele az ötleteimbe komponáláskor.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 16. vasárnap, 19:30

 Közreműködik:

    Bacsó Kristóf - szaxofon, zeneszerző
    Varga Dániel - szaxofon, zeneszerző (MAO Masterclass)
    Szalóki Ági – ének
    Modern Art Orchestra
    Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

Bacsó Kristóf generációjának egyik legkiemelkedőbb és legsokoldalúbb előadó- és zeneszerző egyénisége. A Modern Art Orchestrával – melynek alapító tagja – 2014-ben készítette el szerzői lemezét Circular címmel. Szívügyének tekintett triója a Bacsó Kristóf Triad, a velük rögzített, Pannon Blue című lemez az év albuma díjat kapta a Gramofon zenei magazintól. 2012 óta tanít a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén.

Zenei világára jellemző, hogy a jazz és a kortárs zenei elemek mellé szívesen emeli be a kelet-európai életérzést. "Zenét szerezni csak őszintén lehet, nekem pedig ösztönösen ez a hangzásvilág szűrődik bele az ötleteimbe komponáláskor. Számos külföldi fellépés alkalmával kaptam olyan visszajelzést, hogy a zenémen érződnek a magyar vagy kelet-európai gyökereim”. A MAO-val közös munkáról úgy nyilatkozott: „izgalmas dolog részese lenni egy olyan zenei műhelynek, ahol az ember szabadon kipróbálhatja az elképzeléseit, az pedig felemelő érzés, amikor a papír és ceruza mellett megálmodott zenei ötleteket és történeteket egy egész zenekar szólaltatja meg”.

A február 16-ai koncerten több szerzemény is elhangzik majd a 2014-es Circular című lemezről, amely a “Revelation” értékelést kapta a neves francia szaklap, a Jazzmagazine kritikusától. Felcsendül majd a Lunar Dance is, mellyel Bacsó Kristóf a Brussel Jazz Orchestra nemzetközi zeneszerző versenyén a legjobb négy közé jutott 2011-ben. A koncert vendégművésze Szalóki Ági, aki egy vadonatúj kompozíció énekes szólistájaként tűnik majd fel.

A koncert első 15 percében az Artisjus támogatásával megvalósuló MAO Master Class – big band zeneszerzői akadémia hallgatójaként bemutatkozik Varga Dániel szaxofonos – zeneszerző, aki vendégjátékával is színesíti majd a közös műhelymunka eredményeként megszülető produkciót.

Ajánlatunk


elkafkásodás két részben

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

További ajánlataink


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!