Program


Moment's Notice Trio: Memories Of The Moments

Moment's Notice Trio: Memories Of The Moments

Gőz László, a Budapest Music Center alapító-igazgatója 2017-ben hosszú kihagyás után tért vissza a hazai színpadokra harsonájával a kezében, naprakészebben, mint valaha. Tette mindezt két, hozzá hasonlóan kísérletező kedvű zenésztárssal, Ifj. Kurtág György elektronikus hangművésszel és Lukács Miklós cimbalomművésszel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 17. szombat, 20:00

Moment's Notice Trio: Memories Of The Moments

Közreműködik:
Gőz László – harsona, basszustrombita, okarina, kagyló
ifj. Kurtág György – billentyűs hangszerek, elektronika
Lukács Miklós – cimbalom

„Ez a zene olyan, mint egy Proust-regény: nincs történetmesélés, hanem a szerző gondolatai szabad asszociációk szerint, meghatározatlan irányokban repkednek” – mondta egy korábbi interjúban Gőz László a Moment’s Notice zenéjéről, mely egy kései Coltrane-opusról kapta nevét. Az improvizatív kortárs zenei formáció esetében azonban nem csupán egy szerzőről beszélünk: hárman fűzik össze a pillanatban születő gondolataikat, akár egy polifonikus regény különböző „szólamait”. Gőz László, a Budapest Music Center alapító-igazgatója 2017-ben hosszú kihagyás után tért vissza a hazai színpadokra harsonájával a kezében, naprakészebben, mint valaha. Tette mindezt két, hozzá hasonlóan kísérletező kedvű zenésztárssal, Ifj. Kurtág György elektronikus hangművésszel és Lukács Miklós cimbalomművésszel, aki a jazztől a kortárs zenén át a népzenéig „360 fokban beszéli a zene nyelvét”. És ha már regény, a kerettörténetet, amelyben a két, merőben különböző karakterű hangszeres szólista kibontakozhat, Ifj. Kurtág György elektronikus hangjai adják. Lukács Miklós a nyughatatlan, de energiáit mégis elképesztő kontrollal kordában tartani képes hős, míg Gőz László az ő ellenpontja, a csavaros észjárású, higgadt mester, aki a legvadabb pillanatokban, a dramaturgiai csúcspontokon is megőrzi méltóságát. Azonban - mint Proustnál - itt is az idő játéka lesz a legfőbb főszereplő: az emlékek önkéntelenül tolulnak fel, amelyek függőfolyosóként kötik össze a 60-as 70-es évek klasszikus, elektronikus színterének avantgárd törekvéseit a mai zenével. A hármójuk közti, aktív kémia nemcsak a zenésztársi tiszteletből, de a régre visszanyúló barátságból is ered. Minden valószínűség szerint ezért is működik tökéletesen a Moment's Notice Trio: a három zenész nemcsak zeneileg, hanem emberként is kiegészíti egymást.

A Moment's Notice Trio Creation című lemeze, mely a Zeneakadémián adott koncertjük felvétele, 2019-ben látott napvilágot, természetesen a BMC Records gondozásában. 

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

 

Ajánlatunk


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

További ajánlataink


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!