Program


Mungiu retrospektív - Érettségi

Mungiu retrospektív - Érettségi

Bacalaureat
román-francia-belga film, 128 perc, 2016
román nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 12. vasárnap, 16:30

Rendező: Cristian Mungiu
Szereplők: Adrian Titieni, Maria Drăguş, Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov

 

Romeo, a sikeres orvos legfőbb vágya, hogy lánya külföldön tanulhasson tovább. Eliza meg is kapja a külföldi ösztöndíjat, már csak le kell érettségiznie. Az írásbelik előtti napon azonban szörnyű dolog történik: megtámadják, részvétele a vizsgán kétségessé válik. Romeónak döntenie kell, mi a fontosabb számára: a szabályok vagy a lánya érvényesülése. A 4 hónap, 3 hét, 2 nap és a Dombokon túl rendezőjének új filmje idén Cannes-ban a legjobb rendezés díjában részesült.

Az Érettségi kompromisszumokról és elvekről, döntésekről és választásokról, individualizmusról és szolidaritásról, nevelésről és családról, valamint az öregedésről szól. Egy apa története, aki azon őrlődik, mi lenne gyermeke számára a legjobb: ha megismerné az igazi életet, vagy ha inkább mindig a becsület rögös útját járná, és lehetőségei szerint próbálna változtatni a világon.” (Cristian Mungiu)

Tovább az Cristian Mungiu retrospektív programjához >>

Ajánlatunk


Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Musicalmesék a Budapesti Operettszínházban 4-99 éves korig!

További ajánlataink


Paul és Corie friss házasok, a fiú konzervatív, ambiciózus ügyvéd, a lány romantikus és igazi szabad lélek. Az első, tökéletes…

Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!