Program


Műtárgyak Éjszakája EXTRA - Munkácsy Mihály a festőfejedelem

Műtárgyak Éjszakája EXTRA - Munkácsy Mihály a festőfejedelem

Egy dicsőségekkel és küzdelmekkel teli életút bemutatása. Mindenről, ami a világhírnév mögött van.
 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 5. szerda, 18:00

Munkácsy Mihály neve Magyarországon fogalommá vált az elmúlt 150 évben, egész pontosan 1869 - től, világhírének kezdetétől. Ehhez a névhez kötjük Munkácsy „ a festőfejedelem mítoszát”, az első olyan „híres” magyar festő
legendáját, aki óriási dicsőséget szerzett alkotásaival a magyar festészetnek, hazájának. De vajon mennyire számított a magyar művészet szerves részének a Párizsban élő és alkotó festő, aki szinte soha nem alkotott Magyarországon? Bár témavilága kezdetben a gyermekkori emlékekből táplálkozik, néhány év alatt azonban ezt kénytelen elhagyni, és az őt körülvevő francia környezetből merít ihletett, amely egyúttal újabb sikereket hoz számára, immár az európai festészet babérjaira törekedve. A Krisztus – trilógia megalkotásával azonban
Munkácsy bebizonyította, hogy az egyetemességnek - a keresztény vallásnak, annak művészetének - is tud rendkívüli, maradandót alkotni. Az előadásunkban arra keressük a választ, milyen korszakokon, ciklusokon keresztül éri el, élteti Munkácsy a róla kialakult „festőfejedelem mítoszt”, hogyan próbálja azt fenntartani, milyen buktatók, kritikai felhangok befolyásolták festészetét, mikortól számított modernek avagy túlhaladottnak művészete ……valójában milyen motivációk serkentették alkotásait? Mi volt a hírnév ára, milyen közvetlen hatással volt festészete a magyar művészetre…. ?

Végtelen sok felvetődő kérdés, melyre ezen előadásban keressük a választ.

Előadó: Hargitay D. Dávid művészettörténész

Ajánlatunk


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

További ajánlataink


Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!