Program


Múzeumpedagógiai foglalkozás (gyűjteménylátogatásra nem jogosít)

Múzeumpedagógiai foglalkozás (gyűjteménylátogatásra nem jogosít)

Szeretettel várjuk az óvodás, általános- és középiskolás csoportokat, családokat tematikus programjainkra, múzeumi óráinkra, integrált foglalkozásainkra.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 2. vasárnap, 10:00

Múzeumpedagógiai foglalkozás (gyűjteménylátogatásra nem jogosít)

MÚZEUMPEDAGÓGIA
Kedves Pedagógusok, Szülők!

Szeretettel várjuk az óvodás, általános- és középiskolás csoportokat, családokat tematikus programjainkra, múzeumi óráinkra, integrált foglalkozásainkra.

Csoportok számára az alábbi intézményekben kérhető múzeumpedagógiai foglalkozás:
Műszaki Tanulmánytár
Kohászati Gyűjtemény
Alumíniumipari Múzeum
A letölthető dokumentumok között megtalálható a csoportos vasúti kedvezményre jogosító nyomtatvány, mely iskolai csoportok múzeumlátogatásakor használható fel.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteményeihez, kiállításaihoz kapcsolódva múzeumpedagógiai műhelyünk a múlt megoldásait — járműveit, találmányait — megismerve, abból inspirációt merítve, napjaink környezetével, adottságaival párhuzamba állítva tekint a jövőbe.

Olyan alapvető értékeket képviselünk, mint a társadalmi felelősségvállalás, a tudatos gondolkodásmód, a környezetvédelem, környezettudatosság és fenntartható fejlődés. Foglalkozásaink olyan élményalapú pedagógiai módszereket alkalmaznak, amelyek segítenek feldolgozni tárlataink anyagait, miközben szervesen kapcsolódnak a Nemzeti Alaptantervhez és az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramjához is. Foglalkozásaink megtervezése, előkészítése, kivitelezése során együttműködünk a pedagógusokkal, a kollégákkal, más muzeális intézményekkel, külsős szakemberekkel, alkotókkal egyaránt.

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a foglalkozások során a résztvevőket — életkori sajátosságaikat figyelembe véve — tudatos tervezői gondolkodásmódra, rugalmasságra, nyitottságra, kreatív alkotásra sarkalljuk. Változatos programkínálatunkban törekszünk olyan események megvalósítására, melyeken családok is aktívan részt vehetnek, jelen lehetnek a múzeumban. Alkotó műhelyünk feladatait úgy állítjuk össze, hogy egyszerre több érzékszervre is hatással legyenek, gyakorlati, naprakész tudást nyújtsanak. A múzeumpedagógiai programokra látogató csoportokat és családokat bátorítjuk arra, hogy tapasztalják meg a közös gondolkodásban rejlő értékeket.

Ajánlatunk


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

További ajánlataink


A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!