Program


MVM Koncertek – „A Zongora – közelről” 3., Fülei Balázs koncertsorozata

MVM Koncertek – „A Zongora – közelről” 3., Fülei Balázs koncertsorozata

MVM Koncertek – „A Zongora – közelről” 3.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 15. kedd, 18:00

Fülei Balázs koncertsorozata
„Elméleti zongorázás vagy előadás?”

A nagy érdeklődésre tekintettel 2022-ben is folytatjuk A Zongora – közelről című sorozatunkat, amelyben Fülei Balázs, a Zeneakadémia kamarazene tanszékének vezetője avatja be közönségét a zongorajáték rejtelmeibe.

"Hogy tetszett?" – kérdezzük egymástól egy-egy előadás után. Vajon mit is válaszoljak? Tudom, aki kérdezte, jobban ért hozzá. Válaszoljam azt, hogy nekem valójában tetszett, elkápráztatott a zongorista virtuozitása, meg persze az, hogy hogy lehet megjegyezni ennyi hangot kotta nélkül? De persze tudom, kérdezőm messze túl van ezen, számára az, amin én álmélkodom, alapvető. Ő tud valami mást. Jobban belelát. Titkok ismerője. Bátrabban ítél. Igazi beavatott. De én is szeretek koncertekre járni és érdekel az előadás világa. Ha valaki elkezdi magyarázni, hogy neki miért tetszett kevésbé, élményemet nem veszi el, de tanulok belőle. Kóstolgatom az ő ízlésvilágát. Lehet, hogy nincs is igaza. Egyáltalán kinek van igaza?

Biztos vagyok benne, hogy sokan voltunk már hasonló szituációban. Úgy gondolom, hogy egy előadás befogadásához a legfontosabb a nyitottság. Nagy valószínűséggel szerepet jászik a koncertélmény kialakulásában, hogy mennyire sokrétűek az ismereteink, mennyire kifinomult az ízlésünk. Jobban magunkénak érezzük véleményünket, igazolni tudjuk reakcióinkat, ha tájékozottabbak vagyunk. De ugyan ki mondhatja szakértőnek magát egy olyan világban, amit a képzelet szül? Legfeljebb közelebb kerülhetünk az igazsághoz, de megtalálni úgysem fogjuk. Vagy ha igen, akkor is csak önmagunkban, azt pedig megosztani úgysem lehet. 2017-ben hat koncerttel várom Önöket, hogy közelebb kerüljünk a zongorához, no meg a magunk igazságához. S ha megkérdik: "hogy tetszett?" – sikerüljön egymáshoz is közelebb kerülni.

1. koncert: „Létezik szép billentés?”
2. koncert: „A zongorista szükséges és szükségtelen mozdulatai”
3. koncert: „Elméleti zongorázás vagy előadás?

A koncertek látogatásakor kérjük, tartsák be a járványhelyzet aktuális előírásait!

A hangversenyekre az elmaradt MVM KONCERTEK jegytulajdonosai is regisztrálhatnak a jelentkezés sorrendjében,
kizárólag az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen.

A hangversenysorozat névadó szponzora: MVM Zrt.

Ajánlatunk


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

További ajánlataink


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!