Program


Náray Erika vendége: Szabó T. Anna / JAZZRAJONGÓK

Náray Erika vendége: Szabó T. Anna / JAZZRAJONGÓK

Szabó T. Anna a kortárs magyar irodalom egyik legmarkánsabb hangú költője.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 24. csütörtök, 20:00

Kötetei húsz éve a rangos Magvető Kiadónál jelennek meg. Legújabb, Ár című verseskötet 2018 őszén látott napvilágot, s ahogy a fülszövegben is olvashatjuk: „Ez a kapcsolatok könyve: a látható és a láthatatlan világ összefüggéseit keresi, a szenvedély és a szenvedés váltólázának ritmusában mutatja meg, miképpen ragaszkodunk a csapdáinkhoz, milyen kétségbeesetten függünk a hitünktől, mennyire szorosan kötődünk a nyelvhez.” Szabó T. Anna életét és költészetét is meghatározta az, hogy Kolozsváron született, de 1987 óta Magyarországon él. A gimnáziumot már Szombathelyen végezte, itt ismerte meg Dragomán Györgyöt, aki közel három évtizede a szerelme és - ahogy ők egymásról mondják - harcostársa. Versesköteteire és most már több kötetben kiadott prózai műveire is bámulatos sűrítettség és erős drámaiság, az érzelmek, lelkiállapotok árnyalt és pontos megfogalmazása jellemző, a fegyelmezett kötöttség és a vágyott szabadság egyensúlyának folyamatos keresése, s ez nem egyszer a jazz műfajának határfeszegetéseit idézi. Verseiben erős a zeneiség, a lüktető ritmus, így nem csoda, hogy többször is dolgozott együtt olyan kiváló zenészekkel, mint Dés András és Oláh Kálmán. Most Náray Erika vendégeként beszél a jazzhez való viszonyáról és személyes kedvenceiről.

A nézőket, akik 18.00 órától érkezési sorrendben foglalhatják el helyüket, a Bohém Étterem üdvözlőitallal várja, a koncert előtt és után pedig vacsorázási lehetőséget biztosít számukra.

Ajánlatunk


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

házastársi ping-pong Kapcsolatokról, viszonyokról, hazugságról és igazságról őszintén és cinkos humorral.

További ajánlataink


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!