Program


New Jazz From Finland / Linda Fredriksson Juniper (FI)

New Jazz From Finland / Linda Fredriksson Juniper (FI)

Juniper című szólóprojektjében Linda Fredriksson zeneszerzőként és zenekarvezetőként fedi fel félénk és csendes oldalát. A végeredmény egy őszinte, személyes és befelé tekintő album, amelyet bár instrumentális jazz-zenekar ad elő, szellemisége, zenei stílusjegyei és Fredriksson játékmódja leginkább énekes-dalszerzők lemezeihez közelítik.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 4. péntek, 20:00

Könnyen követhető és megjegyezhető, mégsem triviális dallamait és harmóniáit édes melankólia járja át, egyszerre nyílt intenzitással és visszafogottan vall a belső barangolás során felfedezett érzelmekről. A Juniper egy kreatív jazz-zenész és zeneszerző személyes és magas szintű zenei naplója a 2020-as évek elejéről.

A szaxofonos Linda Fredriksson helyi és nemzetközi ismertségét tekintve egyaránt kiemelkedik a finn jazz-zenészek közül. A Mopo trió, a Ricky-Tick Big Band és a Superposition ádáz improvizátorát sokoldalú és egyedi, műfajokon átívelő stílusa teszi a szcéna egyik legérdekesebb zenészévé. Évek óta dolgozik az albumon hallható dalokon, amelyeket többnyire gitár és billentyűk segítségével, illetve énekelve komponált. A Juniper magában álló világ, amely önként választott elszigeteltségben született: „Ez a saját világom, a magány helye a káosz közepette. Olyan buborék, amelyben kényelmesen létezhetek.” A teljes zenekarra átkerült anyag nem vesztette el minimalista jellegét, a társproducer, Minna Koivisto gondoskodott róla, hogy a dalok demo verziójának törékeny szépsége sértetlen maradjon.

A két különböző stúdióban, három otthonban, két nyaralóban és négy munkaterületen készült felvételekhez nem csak professzionális stúdiófelszerelést, de iPhone-t és egy egyszerű, beépített laptophangszórót is használtak. A Juniper 2021. október 29-én jelent meg a helsinki We Jazz Records kiadó gondozásában. A virtuóz alt- és baritonszaxofon-játékáról ismert Fredriksson ezúttal basszusklarinétot, gitárt, dobprogramozást, szintetizátorokat és ambient felvételeket is használt. Sőt, az albumon különösen nagy szerepet kap két olyan hangszer, amely a zenész szomszédaitól származik: egy csupa lyuk, autóbalesetet szenvedett akusztikus gitár és egy Rhythmic8 szintetizátor. Az albumra Sufjan Stevens, Alice Coltrane, Feist, Eric Dolphy, Neil Young, Iro Haarla és Billie Eilish egyaránt hatással volt.

Közreműködik:

Linda Fredriksson – szaxofon
Tuomo Prättälä – billentyűs hangszerek
Mikael Saastamoinen – nagybőgő
Olavi Louhivuori – dob

Ajánlatunk


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

További ajánlataink


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

házastársi ping-pong Kapcsolatokról, viszonyokról, hazugságról és igazságról őszintén és cinkos humorral.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!