Program


Női szemmel-Adventi előadás: Sisi családi-baráti körben ünnep idején
3

Női szemmel-Adventi előadás: Sisi családi-baráti körben ünnep idején

A karácsony a kedvenc ünnepe volt Sisinek, aki sokkal jobban szeretett adni, mint kapni. Mivel ajándékozta meg szeretteit december 24-én, a születésnapján? Az est folyamán több különböző oldalról járjuk körbe a királyi család adventi-karácsonyi időszakát.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 15. csütörtök, 18:00

Sisi családi-baráti körben ünnep idején

Adventi előadás

A karácsony a kedvenc ünnepe volt Sisinek, aki sokkal jobban szeretett adni, mint kapni. Mivel ajándékozta meg szeretteit december 24-én, a születésnapján? Az est folyamán több különböző oldalról járjuk körbe a királyi család adventi-karácsonyi időszakát. A hallgatóság betekintést kap az udvari ünnepnapokba, Sisi szűkebb és tágabb környezetével való viszonyába, illetve abba is, hogy mennyire voltak bensőségesek ezek a kapcsolatok. Megismerhetjük a császári-királyi család bécsi és gödöllői karácsonyait, jótékonykodási szokásait, valamint azon szentestékbe is betekintést nyerünk, amelyeket Sisi a családjától távol töltött. A királyné egyetlen fia, Rudolf trónörökös halála után nem engedte, hogy a születésnapján felköszöntsék, és karácsonyfát sem állított többé. Hogyan töltötte a karácsonyokat ezután? Az előadás végén Erzsébet gyermekeinek és unokáinak karácsonyairól is szó lesz, hiszen Sisi élete végéig bőségesen megajándékozta a szeretteit, időnként igen meglepő és feltűnést keltő tárgyakkal.

Előadó: Káli-Rozmis Barbara

A program hossza: kb. 90 perc

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

További ajánlataink


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

AZAHRIAH TRIPLÁZIK A PUSKÁSBAN!

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!