Program


Organitórium - Élőkép Színház

Organitórium - Élőkép Színház

részvételi (tudományos, képzőművészeti) mozgásszínház

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 4. kedd, 20:00

A latin organi szó szervet jelent, a tórium ennek a tere, az előadás tere: szerveink szent laboratóriuma.

Az organitóriumban a látogatók megismerhetik az alapvető élettani funkciókat ellátó szervrendszereinket. Azok felnagyított és leegyszerűsített modelljében belülről, négykézláb kúszva-mászva - melyhez térdvédőt biztosítunk – tapasztalhatják meg az emésztő-, szállító-, kiválasztó- és légzőrendszer működését.

Az emberléptékű – hol szűkülő, hol táguló – elasztikus csatornákban a látogató az animátorok támogatásával „kalandtúrát” tehet a szájtól a gyomron és beleken át megélve az emésztési folyamat fázisait; vagy a kis- és nagyvérköröket bejárva elvégezheti a légcserét a tüdőnél, a szíven átáramolva elszállíthatja az oxigént és a felszívódott tápanyagokat a sejtekig, majd leteheti terhét a májban, és megtisztulhat a vesékben.

A „játékban” a látogatók csoportosan, egymással interakcióba lépve vehetnek részt, hogy megtapasztalják a szervek működésének csodálatos összehangoltságát.

 

Az előadást Az angyal válaszol c. könyv egyik idézete inspirálta:

 

„Minden szerv, amit a testedben hordozol,

Egy világerő képe - és attól nyeri erejét.

Minden szerved szent.

A test piciny tükre a végtelennek.”

 

Azt szeretnénk, hogy a részvétel élménye ösztönözzön minket, hogy tiszteljük és hálával támogassuk szerveink egész életünkön át tartó értünk végzett szolgálatát.

 

Játékvezetők, animátorok: Bérczi Zsófia, Dulics Éva, Kelenhegyi Olga Sára, Sipos Orsolya, Tankó Barnabás, Timár Dorka, Tóth Dalma

Installáció: Bérczi Zsófia, Tankó Barnabás, Fodor Krisztina

Tervező, rendező: Bérczi Zsófia

 

Az „előadásra” belépés 10 fős csoportokban történik. Egy túra kb. 60 perc hosszú.
8 éves kortól ajánlott.

 

English friendly performance

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

További ajánlataink


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!