Program


Osztrosits Eszter és kamarapartnerei - Dohnányi-est

Osztrosits Eszter és kamarapartnerei - Dohnányi-est

A tehetség kötelez
Osztrosits Eszter és kamarapartnerei
Dohnányi-est

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. december 15. kedd, 19:00

A tehetség kötelez
Osztrosits Eszter és kamarapartnerei
Dohnányi-est

Dohnányi: C-dúr szerenád, op. 10
Dohnányi: cisz-moll hegedű-zongora szonáta, op. 21
SZÜNET
Dohnányi: C-dúr szextett, op. 37

Osztrosits Eszter (hegedű), Kurgyis András, Varga Oszkár (brácsa), Matuska Flóra (cselló), Rumy Balázs (klarinét), Tóth Bálint (kürt), Dani Imre (zongora)
A Tehetség kötelez című sorozat keretében Osztrosits Eszter hegedűművész, a Zeneakadémia doktorandusza, és kamarapartnerei Dohnányi Ernő zenéjéből adnak ízelítőt a közönségnek. Az élete végén az Egyesült Államokban letelepedett zeneszerző, karmester és zongorista Dohnányi a két világháború közötti magyar zenei élet központi figurájának számított. A koncerten megszólaló három kamaradarabja más-más hangszerapparátusra készült. A C-dúr szerenádot hegedű, brácsa, valamint gordonka szólaltatja meg, a C-dúr szextettet zongora, klarinét, kürt, hegedű, brácsa és cselló játssza.

Ajánlatunk


"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal teli utazásba, amelynek a végén az alábbi legfontosabb kérdésekre megtalálhatjuk a választ! – Megsúgom, sokkal közelebb van, mint gondolnánk." – Pokorny Lia

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

További ajánlataink


Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Több, mint 2 évtized – több, mint 600 előadás – 12 Jászai-díj jelölés – 43 orvosi beavatkozás (1 sikeres) –…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!