Program


PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK (élő operaközvetítés)

PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK (élő operaközvetítés)

A két operaklasszikust ötvözve egy dél-itáliai falucska életébe nyerhetünk betekintést, ahol egy vándorszínház érkezése után hihetetlen érzelmek törnek elő az ott lakókból. Damiano Michieletto díjnyertes rendezése sugárzóan élénken jeleníti meg a titkolt szerelem és a kontrollálhatatlan féltékenység megdöbbentő következményeit.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 21. kedd, 20:15

Rendező: Damiano Michieletto
Karmester: Daniel Oren
Díszlet: Paolo Fantin
Jelmez: Carla Teti

Háttér
Pietro Mascagni műve, a Cavalleria Rusticana (Parasztbecsület) és Ruggero Leoncavallo Pagliacci-ja (Bajazzók), bár egymástól függetlenül íródtak, együtt alkotják a modern olasz opera legerősebb kettősét, A Parasztbecsület volt az első, és a rendkívül sikeres 1890-es premier nagy hatással volt Leoncavallóra is. A Bajazzók azután 1892-ban debütált és szintén zajos sikert aratott. Mindkét darab a verismo stílusban született realista opera mesterműve, amelyekre jellemző a drámák tömörsége, a dallamok gazdagsága, a mindent elsöprő szenvedély és a kegyetlen féltékenység is.
Damiano Michieletto rendező Opera Australiával a brüsszeli La Monnaie-vel és a Göteborg Operával közös produkciója már a 2015-ös ősbemutatóval elnyerte a rangos Olivier-díjat. Mindkét opera cselekményét ugyanabba a falucskába helyezi, így egyes karakterek visszatérhetnek a történetek során, a díszletek pedig modern és mégis időtlen színházi valóságot alkotnak. A produkciót már a premier estéjén az egekig magasztalták a kritikusok, a Financial Times szerint „egész estét betöltő, magával ragadó történetet” láthatunk.

PARASZTBECSÜLET
Mascagni legjelentősebb operáját, amely az elhagyott szerelmesek és a kegyetlen bosszú történetét meséli el, Damiano Michieletto Olivier-díjas feldolgozásában láthatja a közönség.

Zene: Pietro Mascagni
Szövegkönyv: Giovanni Targioni-Tozzetti, Guido Menasci

Főszereplők:
Turiddu – Yonghoon Lee
Santuzza – Liudmyla Monastyrska
Alfio – Dimitri Platanias
Lola – Josè Maria Lo Monaco

BAJAZZÓK
Leoncavallo lenyűgöző operája a vak féltékenységről napjaink Szicíliájában jelenik meg Damiano Michieletto Olivier-díjas feldolgozásában.

Zene: Ruggero Leoncavallo
Szövegkönyv: Ruggero Leoncavallo

Főszereplők:
Canio – Roberto Alagna
Tonio – Dimitri Platanias
Nedda – Aleksandra Kurzak
Silvio – Bogdan Baciu
Beppe – Mikeldi Atxalandabaso

Az előadás hossza: 3 óra 10 perc, egy szünettel
Az előadás nyelve: olasz, angol felirattal
12 éven aluliak számára nem ajánlott

Ajánlatunk


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

További ajánlataink


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!