Program


Puccini: Turandot / MET - FSZ
2

Puccini: Turandot / MET - FSZ

Énekesek és operabarátok álma, hogy eljussanak New Yorkba, a legendás Metropolitan Operába. Az énekesek továbbra is nehéz helyzetben vannak, hiszen csak a legjobbak léphetnek ott fel. A közönség vágya azonban ma már könnyen teljesülhet: elég csupán a Müpáig utaznia, hogy a Metropolitan Opera Live in HD közvetítései segítségével, tizenkettedik éve élvezhesse a nagyszerű előadásokat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 8. vasárnap, 18:00

Puccini: Turandot

Turandot hercegnő történetét először talán egy 12. században élt perzsa költő írta meg, az ő meséjét dolgozta át Carlo Gozzi a 18. században, és utóbbit vették alapul Puccini szövegírói az 1920-as évek elején. Az olasz zeneszerzőt, aki ekkorra már számos kasszasiker-operát jegyzett, lázba hozta a hideg szívű, titokzatos, kérőinek halálos rejtvényeket adó hercegnő: tizenhárom gongot rendelt a zenekarba, amelyeket le is gyártottak a számára, valamint három dallamot felhasznált annak a zenedoboznak a repertoárjából, amelyet Kína olaszországi követe ajándékozott neki. Nagybetegen dolgozott a művön, amelyet végül egyik tanítványa fejezett be. Kalandos előzmények állnak tehát az operairodalom egyik legnagyobb hatású, thriller-izgalmakat kínáló operája születése mögött. Ahogyan megannyi Puccini-mű, ez is adott legalább egy olyan slágert, amely televíziós tehetségkutató műsorokban ma is gyarapítja a halhatatlan olasz zeneszerző amúgy is népes rajongótáborát.
A legendás Franco Zeffirelli festői és grandiózus színpadképekkel lenyűgöző rendezésében a Metropolitan Opera egyik vezető drámai szopránja, Christine Goerke alakítja a címszerepet. Partnereként, Kalafként az olasz Roberto Aronica lép színpadra, aki a bel canto és a verista operák egyik kimagasló előadója. A rabszolgalány Liù alakját a gyönyörű hangú Eleonora Buratto kelti életre, a tatárok száműzött királyát, Timurt pedig a kiváló amerikai bariton, a társulat egyik oszlopos tagja, James Morris alakítja. A produkciót a Metropolitan Operaház zeneigazgatója, a vibráló és sodró lendületű előadásairól híres Yannick Nézet-Séguin vezényli.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a Cikánek Management közreműködésével valósulnak meg.


Vezényel: Yannick Nézet-Séguin

Szereplők:
Turandot: Christine Goerke
Liù: Eleonora Buratto
Kalaf: Roberto Aronica
Timur: James Morris

Közreműködik: A Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Jelmez: Anna Anni, Dada Saligeri
Fény: Gil Wechsler
Koreográfia: Chiang Ching
Rendező és díszlet: Franco Zeffirelli

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

További ajánlataink


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!