Program


Radar - Jogos a pánik? Nagy Balázzsal a klímaváltozásról

Radar - Jogos a pánik? Nagy Balázzsal a klímaváltozásról

Egy téma, egy szakértő, egy hullámhossz. A Radar című előadásban feltérképezünk egy-egy számunkra érdekes témát.
Novemberi vendégünk: Nagy Balázs, grafikus

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 23. szombat, 19:00

Egy téma, egy szakértő, egy hullámhossz. A Radar című előadásban feltérképezünk egy-egy számunkra érdekes témát.

 

Meghívott szakértőnk segítségével elemezzük az aktuális álláspontokat, trendeket, elképzeléseket, és az improvizáció segítségével a radarképre teszünk mindent, ami felmerül a téma kapcsán.

 

Novemberi vendégünk: Nagy Balázs

Novemberben radaron a klímaváltozás: van okunk pánikra, vagy fölösleges a pánikkeltés? Mi az, amit egyénileg tudunk tenni itt és most, hogy ne romoljon tovább a klímahelyzet? Milyen felelősségünk van egyénileg a klímaváltozásban? És közösségileg? Ha mi, Magyarországon teszünk bármit, annak van látható hatása? 

Van-e hatása, hogyha kampányszerűen foglalkozunk a klímaváltozással? A most kialakuló klímahisztéria, pánik, hype segít-e a helyzetet reálisan látni, vagy amíg nem érezzük radikálisan, személyesen a klímaváltozás hatásait, nem tudjuk életben tartani ezt a témát? 

 

Meghívott szakértőnk: Nagy Balázs

 

Geográfus szakon végzett, jelenleg egyetemi docens az ELTÉ-n, a Földgömb tudományos-ismeretterjesztő lap főszerkesztője. A klímaváltozás és környezetváltozás kutatásával foglalkozik. Nem mások kutatási adataiból dolgozik, hanem saját kutatásokkal, kutatócsapatokkal gyűjtött adatokból. Az Alföldtől az Antarktiszig végez méréseket: a múltban lezajlott eseményeket és a jelenben történő változásokat is vizsgálja, és ezeket hasonlítja össze. 

A klímaváltozás okainak kutatása helyett arra fókuszál, hogy mik a következményei, valós adatokkal alátámasztva, és arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy a változások hatására mire számíthatunk, milyen világban élhetünk majd a jövőben.

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

További ajánlataink


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Komédia a köbön! Egy falrengető vígjáték, amely színpadon és filmen egyaránt nagy sikereket aratott!

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!