Program


Rajzműhely a palotában - Botanikai illusztráció workshop

Rajzműhely a palotában - Botanikai illusztráció workshop

A botanikai illusztrációk, melyek egykor a tudományt és gyógyítást szolgálták, ma már esztétikai szerepet is betölthetnek. A botanikai művészet a növények bármilyen művészi, pontos ábrázolása. A művészek és az e terület szakértői megkülönböztetik a botanikai művészetet és a botanikai illusztrációt. Mindkettőnek botanikai és tudományos szempontból pontosnak kell lennie, ám a művészet szubjektívabb lehet és az esztétikára összpontosíthat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 23. péntek, 18:00

A rajzműhelyben utánajárunk a botanikai rajzolás magyar vonatkozásainak is, a résztvevők megismerkedhetnek Csapody Vera rajzaival, aki a magyar botanikai tudomány kiválósága, a növényvilág megörökítésének egyedülálló mestere volt.

A workshopon elkészítünk egy, már az ókorban is használt vagy szeretett gyógynövény vagy virág rajzát.  A szükséges kellékeleket (merített papír vagy jó minőségű karton, fekete tűfilc a kontúrozáshoz, ceruza, akvarellfestékek, ecsetek) biztosítjuk.

A rajzműhelyekben elkészített alkotásokat bekeretezhetik és díszíthetik otthonaikat, maradandó műként hazavethetik.

Közreműködik: Vészabó Noémi - Leonardo da Vinci-díjas festőművész 

Író, a Magyar Írók Egyesületének tagja, Zsigmond Márta-Médiadíjas szerkesztő-műsorvezető, a MANK Magyar Alkotóművész Egyesület tagja

Ha érdekli a botanikai illusztráció múltja és jelene, akkor a workshopot megelőzően várjuk a kapcsolódó előadásra is, amelyen kombinált jeggyel kedvezményesen tud részt venni.

 

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

További ajánlataink


Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!