Program


Ránki Fülöp zongorakoncertje / LISZT ÜNNEP 2021

Ránki Fülöp zongorakoncertje / LISZT ÜNNEP 2021

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 16. szombat, 11:00

Liszt: Dante-szonáta (Après une lecture du Dante – Fantasia quasi Sonata)

Saint-Saëns–Liszt: Haláltánc

Saint-Saëns: 2. (g-moll) mazurka, op. 24

Saint-Saëns: Valse nonchalante, op. 110

Saint-Saëns: 1. (g-moll) mazurka, op. 21

Liszt: 2. Mefisztó-keringő

Liszt: Két legenda

 

Liszt Ferenc születésének 210. évfordulója két kerek jubileummal is egybeesik. Dante, Liszt egyik legfontosabb ihletője idén 700 éve hunyt el, az ő emlékére hangzik el a műsor elején a Dante-szonáta. Liszt barátja, a zseniális zeneszerző, zongorista és orgonista pályatárs, Saint-Saëns 100 évvel ezelőtt halt meg. Kisebb, könnyed táncai két olyan, nagyobb szabású darab közé bújnak, amelyek összekötik az egymást igen nagyra becsülő szerzőket: az egyik Saint-Saëns hegedűre és zenekarra írt Haláltáncának Liszt-féle zongoraváltozata, a másik pedig Liszt 2. Mefisztó-keringője, amelynek ajánlása Saint-Saënsnak szól. A műsor Liszt Két legendájával fejeződik be. „Soha többé nem fogunk ilyet hallani” – mondta Saint-Saëns, amikor Liszt eljátszotta a 2. legendát. (Ránki Fülöp)

A koncert a Liszt Ünnep keretében a Zeneakadémiával közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul az életében. Az előadás alkotói ezúttal ezt a játékot veszik komolyan és ezen keresztül vallanak magukról, tévedéseikről és vágyaikról. Öt fiktív élettörténet jelenik meg, és ezekben találkoznak egymással az alkotók valós vagy elképzelt alteregói.

További ajánlataink


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!