Program


René Pape dalestje / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

René Pape dalestje / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

Műsor:
Wagner és a német romantikus dalirodalom gyöngyszemei

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 13. hétfő, 19:30

René Pape dalestje

A Budapesti Wagner-napokon hagyomány, hogy a zenés színpadi művek szcenírozott vagy félig szcenírozott előadásai mellett a közönség más műfajú produkciókkal is találkozhat. Ilyen a dalest, amely állandó csemegéje a júniusi fesztiválnak. Ide illő fogalmat használva, két „vezérmotívuma” is van e koncerteknek: az egyik Wagner korának repertoárja, a másik, hogy a dalok előadójaként olyan énekessel találkozhatunk, akit az operaszínpadról ismerünk. E két mozzanat René Pape estjén is meghatározó.

A „fekete gyémánt basszus” 1964-ben született, s a hajdani Német Demokratikus Köztársaságban, Drezdában nevelkedett. Ez a város - akárcsak Lipcse vagy Kelet-Berlin - a kommunizmus fásult évtizedeiben is megőrizte zeneéletének páratlan színvonalát. A gyermek René például a Kreuzchorban kapta zenei neveltetését 1974 és 1981 között. A nyolcvanas évek elején a Drezdai Konzervatóriumba járt, operai debütálása pedig 1988-ra esett és a Staatsoper Unter den Linden falai között történt. A nemzetközi siker felé azonban már a rendszerváltozás után indult el a fiatal énekes, és büszkén mondhatjuk el, hogy egy magyar: Solti György hívta fel a világ figyelmét Pape basszusára, amikor meghívta Sarastrónak egy általa vezényelt Varázsfuvola-produkcióba. Innen már felgyorsulnak az események: Milánó, Párizs, Chicago, Bécs, Bázel, Bayreuth, New York jelzi a világhír kibontakozásának állomásait. René Pape meghódította a teljes operai basszusrepertoárt, és partnerének mondhatta/mondhatja Harnoncourttól, Abbadótól és Sawallischtól Barenboimig, Naganóig és Pappanóig a legjelentősebb karmestereket. Korunk meghatározó basszusainak egyike, akit mindenhol szívesen látnak - ahogy most dalénekesként a Müpában is.

Közreműködik:
zongora - Camillo Radicke

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Komédia a köbön! Egy falrengető vígjáték, amely színpadon és filmen egyaránt nagy sikereket aratott!

További ajánlataink


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!