Program


Theodor Milkov workshop

Theodor Milkov workshop

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. július 17. szombat, 13:00

Theodor Milkov orosz-görög származású innovatív marimba művész. Milkov jól ismert a dob „zongorista” stílusú megközelítéséről, forradalmi ötleteiről és technikai képességeiről, mellyel új szintre emelte a marimba-játékot. Repertoárja nem csak a csembalót, a zongorát fogalja magába, de a barokktól a romantikus korszakig írt már zenét, és kortárs műveket is szerez.

A zeneszerzővel, Ruud Wienerrel közös együttműködésük során Milkov egy teljesen új Marimba repertoárt alkotott, valamint egy oktatói sorozatot is létrehozott, melynek a „Fluent Movements for Marimba” címet adta, mely annyit jelent, hogy „Könnyed Mozdulatok a Marimbára.” Ez a közös munka Milkovot két marimba oktatóvideó elkészítésére inspirálta, ami jelenleg is elérhető weboldalán.

Milkov művészi életének fontos aspektusa az új zeneművek megbízásos készítése. Így született meg a „Passacaglia;” mely egy masszív, nehéz, tónusaiban ellenpontos, és technikailag briliáns műremek, melyet Raymond Helble írt a 2016-os PASIC debütálására.

Tehetsége lehetővé tette Milkov számára, hogy klasszikus Marimba repertoárral olyan fesztiválokon lépjen fel, mint a Sofia Music Weeks – Bulgariában, a Oranjewoud Festival -Hollandiában, vagy éppen a belgiumi Bach Academy Brugge-on.

Olyan külföldi iskolákban tartott már mesterkurzusokat szerte a világon, mint például a HfM Muenster (Németország), Colburn School of Music Los Angeles (Egyesült Államok), Northwestern University (Egyesült Államok), Conservatorium van Amsterdam (Hollanida), Conservatoire Saint-Maur-des-Fossés (Franciaország), Salerno Conservatory (Olaszország), de Taiwanon is.

Ütőhangszeres tanulmányait hét évesen kezdte a görögországi Municipal Conservatory of Patras-on, nevelőapja, Maxim Mankovski keze alatt. Később a 2002-2009-es periódus után a németországi Musikhochschule Detmold-ban folytatta tanulmányait, majd a holland Royal Conservatoire Den Haag and Conservatorium Van Amsterdamban, olyan professzoroktól tanult, mint Peter Prommel, Hans Zanderoep, Fedor Teunisse, Luuk Nagdegaal, Nick Woud és Gustavo Gimmeno.

Zenei alapképzését a németországi Detmold Musikhochschule-ban és a holland Conservatorium Amsterdam-ban végezte. Zenei mesterfokozatát a holland Royal Conservatoire Den Haag és a németországi Detmold Musikhochschule-n szerezte Konzertexamen témában.

2017-ben megrendezte az első Nemzetközi Marimba Nyári Tábort, (MIMSC, vagyis a Milkov International Marimba Summer Camp-et,) ahol olyan metódusú kurzusokat tartott, mint amilyen a "Fluent Movements for Marimba.” A tábor hamar az egyik legérdekesebb és legsikeresebb eseménnyé nőtte ki magát, hiszen a világ minden pontjáról, például Amerikából, Japánból, Taiwanból, Zimbabwéből, Lengyelországból, Franciaországból, Olaszországból, Spanyolországból, Oroszországból, Costa Ricáról, valamint Dániából, Finnországból, Kínából és Magyarországól is érkeznek táborozók és művészek, hogy tőle tanuljanak.

A mesterkurzusokra bérletváltható, melynek ára 10.000 Ft (8 alkalom).
Pedagógusok számára – amennyiben min. 2 fős diákcsoporttal érkeznek – a mesterkurzusok díjmentesek.
Az aktív workshopokra az info@soprondrum.hu címre írva,emailben regisztrálhat.

További részletek:
http://soprondrum.com/
www.fertorakosikofejto.hu

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Ajánlatunk


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

További ajánlataink


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!