Program


Romanian Jazz Days | Alex Simu Quintet (R/D/SLO)

Romanian Jazz Days | Alex Simu Quintet (R/D/SLO)

„Alex Simu klarinétjátékának sokoldalúsága és szépsége Bukarest és Amszterdam hangzásvilágát ötvözi. Kvintettjének teljesen egységes megszólalása a balkáni zenék melankolikus, magával ragadó harmóniákkal átitatott hangulatvilágát hozza felszínre. Amszterdam ma éjjel egy kis Bukarestté változott.” (Jan Jasper, Het Parool)

 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 25. csütörtök, 20:00

„Sonny Rollins-t idéző tenor hangzás, a balkán varázslatos staccatóival megfűszerezve.” (Leidsch Dagblad)

„Kétségkívül virtuóz játék olyan mély érzelmekkel, amiket eddig csak az Ivo Papasovhoz hasonló veteránoktól hallottam.” (De Volkskrant)

A Romániában született, számos díjjal és nemzetközi elismeréssel rendelkező klarinét- és szaxofonjátékos, zeneszerző Alex Simu gyermekkora óta foglalkozik a zenével. 22 évesen, nemzetközi zenei karrier vágyától hajtva Hollandiába költözött, ahol a gröningeni Prins Claus Konzervatóriumban folytatta tanulmányait, majd továbblépve az Amszterdami Konzervatóriumban tette le mester diplomáját. 2007-ben elnyerte a HSP Huygens ösztöndíját, aminek révén a New York-i Manhattan School of Music intézményében bővíthette tudását. 2008-ban első helyezést ért el az utrechti Holland Casino Jazz Contesten, s még ugyanebben az évben ugyancsak első lett a North Sea Jazz Festival keretein belül Rotterdamban megrendezett holland jazz-versenyen is. 2009-ben elnyerte az EBU jazz ösztöndíját és az European Jazz Orchestra tagjai közé is bekerült.

Tanulmányai befejeztével Alex társalapítója lett a holland Arifa kvartettnek. A Beyond Babylon című debütáló albumuk 2010-ben jelent meg, amit 2012-ben az Anatolian Alchemy követett. Mindkét album elnyerte a holland Best World Music Release díjat, s számos recenzióban is ötcsillagos értékelést kaptak. 2017-ben jelentette meg Alex az Echoes of Bucharest című lemezt, itt már zenekarvezetőként jegyezve kvintettjét. Az amszterdami Bimhuisban megrendezett bemutató koncertre a holland zenei sajtó igen pozitív visszhanggal reagált. 

Az Echoes of Bucharest a gazdag multikulturális örökséggel rendelkező város jelenét tükrözi, miközben a múltból is merít és a jövőbe is bepillantást enged. A kompozíciók nincsenek szabályok és határok közé szorítva, annál inkább járja át őket a szeretet, az alkotás és ezek megosztásának vágya. A zene az innováció és az örökség két tartópillérére épülve varázsolja különleges közönségélménnyé a hangok játékát. A zene és a kompozíciók mögött húzódó koncepció Alex Simu szülővárosával kapcsolatos élményeit tükrözi, saját érzelmi és történelmi kötődéseinek lencséjén át nézve. A lemez minden hangját Bukarest történelme inspirálta, a város alapításától egészen a jelen és jövő időkig.

Közreműködik:

Alex Simu - klarinét, basszusklarintét, tenorszaxofon
Franz von Chossy - piano
George Dumitriu - brácsa, gitár
Mattia Magatelli - nagybőgő
Kristijan Krajnčan - cselló, dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Ajánlatunk


Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

házastársi ping-pong Kapcsolatokról, viszonyokról, hazugságról és igazságról őszintén és cinkos humorral.

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

További ajánlataink


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!