Program


Rozsnyói Péter szóló - Gadó Gábor-Ávéd János duó

Rozsnyói Péter szóló - Gadó Gábor-Ávéd János duó

A kettős koncert fellépőinek művészi attitűdjében közös vonás a mélyen megélt spiritualitásuk bármiféle narratív szándéktól mentes, úgymond zsigerből fakadó zenei kifejezésére való törekvés.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 3. szombat, 20:00

Műsor:

20:00 - 20:50 Rozsnyói Péter (szólókoncert)
21:00 - 21:50 Gadó Gábor – Ávéd János Duó

Közreműködik:

Rozsnyói Péter - zongora
Gadó Gábor - gitár
Ávéd János - szaxofon

A kettős koncert fellépőinek művészi attitűdjében közös vonás a mélyen megélt spiritualitásuk bármiféle narratív szándéktól mentes, úgymond zsigerből fakadó zenei kifejezésére való törekvés.

Egy bizonyos érettséget elérve minden alkotóművész eljut arra a felismerésre, hogy az út a cél. Nem minden alkotóművész jut el viszont a Rozsnyói Péter által elért elvonatkoztatási szintre, melyet így fogalmazott meg: minden kezdet egyben végpont is, minden, ami megnyit valamit, egyben be is zár valamit. Csak fohászkodni lehet érte, hogy az ember elérje, hogy megértse, hogy belsővé tegye, ami változtathatatlan, és változtasson azon, amin kell. Rozsnyói szólókoncertjei hátborzongatóan őszinte vallomások, Bach módjára csörgedező tudatfolyamként.

Gadó Gábor és Ávéd János egyaránt az új magyar dzsessz meghatározó alakjai közé tartozik, s számos alkalommal játszottak együtt, elsősorban vendégként egymás zenekaraiban. Útjaik most újra találkoznak, s ahogy eddig is mindig, a zene és a spiritualitás kapcsolódási pontjait keresik koncertjükön. Ima, meditáció, virrasztás és merengés olvad zenei folyammá, amely meghaladja a modalitás és tonalitás tradícióinak ellentéteit, hogy egy-egy tünékeny pillanatra a hallgatónak is lehetősége legyen bepillantani a fátyol mögé.

 

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

További ajánlataink


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!