Program


Rysanov, Tomter, Hornung...
2

Rysanov, Tomter, Hornung...

Míg Mozart Esz-dúr zongoranégyese a kamararepertoár alapműve, Brahms triója zsenialitása ellenére is némileg feledésbe merült a nem sokkal később komponált h-moll klarinétötös mellett. A zeneszerző eredetileg klarinétra, csellóra és zongorára szánta a-moll trióját, de egyúttal felhatalmazta a mindenkori előadókat, hogy a fúvósszólamot brácsán szólaltassák meg.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!


Balogh Máté: TRIOverture (ősbemutató a Fesztivál Akadémia megrendelésére)
Maxim Rysanov (brácsa), Kokas Dóra (cselló), José Gallardo (zongora)   

Brahms: a-moll klarinéttrió, op. 114
Maxim Rysanov (brácsa), Kokas Dóra (cselló), José Gallardo (zongora)
   
Közös éneklés

MOZART Esz-dúr zongoranégyes (K. 493) Kokas Katalin (hegedű)
Lars Anders Tomter (brácsa) Enrico Bronzi (cselló) Dejan Lazić (zongora)


Míg Mozart Esz-dúr zongoranégyese a kamararepertoár alapműve, Brahms triója zsenialitása ellenére is némileg feledésbe merült a nem sokkal később komponált h-moll klarinétötös mellett. A zeneszerző eredetileg klarinétra, csellóra és zongorára szánta a-moll trióját, de egyúttal felhatalmazta a mindenkori előadókat, hogy a fúvósszólamot brácsán szólaltassák meg. Erre az apparátusra készített bevezető művet Balogh Máté, a Fesztiválakadémia felkérésére. Az Artisjus- és Junior Prima-díjas zeneszerző így beszélt darabjáról: „TRIOverture című munkámat Brahms op. 114-es a-moll triója előtt kell előadni úgy, hogy semmiféle szünet ne legyen a két mű között. Darabom úgy épül fel, hogy annak konklúziója a Brahms-trió maga – más megfogalmazásban: munkám a Brahms-mű nyitánya. Szándékom és reményeim szerint a hallgatók mindezt egy nagyformájú darabegyüttesként értelmezik, amit Brahms-szal közösen írtam.”

Ajánlatunk


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

További ajánlataink


Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!