Program


Semmelweis250 jubileumi koncert
2

Semmelweis250 jubileumi koncert

A kétszázötven éves Semmelweis Egyetem Medikus Zenekara tizenegy esztendeje alakult, művészeti vezetője és karmestere 2009 óta Dubóczky Gergely. Tagjai elsősorban az orvosi egyetem hallgatói, valamint több hazai felsőoktatási intézmény diákjai. Különlegesség, hogy a Mahler-szimfónia előadásában a Semmelweis Egyetem külföldi partnerintézményeinek hallgatói is részt vesznek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 10. kedd, 19:00

Semmelweis250 jubileumi koncert

A kétszázötven éves Semmelweis Egyetem Medikus Zenekara tizenegy esztendeje alakult, művészeti vezetője és karmestere 2009 óta Dubóczky Gergely. Tagjai elsősorban az orvosi egyetem hallgatói, valamint több hazai felsőoktatási intézmény diákjai. Különlegesség, hogy a Mahler-szimfónia előadásában a Semmelweis Egyetem külföldi partnerintézményeinek hallgatói is részt vesznek. A Medikus Zenekar az egyetemi rendezvények rendszeres szereplője, de sikerrel léptek fel többek között Bayreuthban, Svájcban és a Zeneakadémián is. Jótékonysági koncertjeikkel hazai egészségügyi intézményeket segítenek.

A Medikus Zenekar az elmúlt években nagysikerű jótékonysági koncerteket adott a Zeneakadémián. 2017-ben az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika, 2018-ban pedig a Magyar Gyermekmentő Alapítvány javára ajánlotta fel a tejes jegybevételt. Idei felajánlásukkal újabb nemes ügy mellé álltak: a jubileumi jótékonysági koncert teljes jegybevételét a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika gyermekjátszóhelyének kialakítására és a belső udvar teljes felújítására ajánlják fel.
Dubóczky Gergely a harmincas éveiben járó magyar karmester-generáció egyetlen olyan tagja, aki Kocsis Zoltánnal, Fischer Ivánnal és Fischer Ádámmal is dolgozott. Fischer Iván meghívására 2014 óta asszisztens karmesteri feladatokat lát el a Budapesti Fesztiválzenekarnál. 2016-ban első díjat nyert a portugáliai Atlantic Coast Karmesterversenyen, 2017-ben meghívást kapott a gstaadi Menuhin Fesztivál karmesterkurzusára. 2018 óta az Alba Regia Szimfonikus Zenekar karmestere. Az utóbbi két évben többek között olyan rangos eseményeken vezényelt, mint a Maribori Fesztivál, a CAFe Budapest, valamint a Budapesti Tavaszi Fesztivál.

Előadott művek:
Liszt: Les Préludes
Mahler: I. (D-dúr, „A titán”) szimfónia

Vezényel: Dubóczky Gergely
Közreműködik: Semmelweis Egyetem Medikus Zenekara

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

További ajánlataink


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!