Program


Shandong: A változás árnyalatai (kínai táncelőadás)

Shandong: A változás árnyalatai (kínai táncelőadás)

A változás árnyalatai című előadást a Yin és Yang és az Öt elem koncepciója inspirálta, ahogy az a Zhouyi (A Változások Könyve) műben szerepel. A darab a ‘harmónia’ ideáját kísérli körüljárni és megvizsgálni. Az előadás a Változások könyvében szereplő ‘Ég és Ember egyesül’ gondolatra reflektál, az ember törekvésére hogy elérje a harmónia állapotát.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 29. kedd, 20:00

Artus Stúdió

山东省艺术研究院 Shandong Képzőművészeti Akadémia táncelőadása

A változás árnyalatai című előadást a Yin és Yang és az Öt elem koncepciója inspirálta, ahogy az a Zhouyi (A Változások Könyve) műben szerepel. A darab a ‘harmónia’ ideáját kísérli körüljárni és megvizsgálni. Az előadás a Változások könyvében szereplő ‘Ég és Ember egyesül’ gondolatra reflektál, az ember törekvésére hogy elérje a harmónia állapotát. A Yin és Yang világában, a nyolc Trigramhoz tartozó öt elem olyan, mint egy billentyűzet, amelyen különféle izgalmas dallamok csendülnek fel, mindegyik más – más színezettel, és hangulattal.
________________________________________

Dui Er egyedül van a világban.
Egy sötét, rendezetlen világ ez, színek és fény nélkül, tele fekete fehér zajjal és bizonytalansággal.
Egészen addig, amíg találkozik az öt elemmel. Ők képviselik a világ színeit, a természet évszakait, az élet szivárványát. A Yin és Yang terében, különböző színek keverednek, változnak, feloldódnak másokban és folyamatosan átalakulnak…
Dui Er a hegyek és folyók felett repül álmaiban, és megosztja az érzelmeit a virágokkal, vagy vallomást tesz az esőnek. 
Dui Er többé nem mozdulatlan. Elkezdi megérinteni és felfedezni a világot. Más emberek követik, és vele együtt megfigyelik a világegyetemet. És harcolnak.
Ég és Föld, mint Én, Én, mint Ég és Föld, egy tökéletes szabad világ. A tárgyak és szívek összeköttetésben állnak az Ég és Föld szellemével, közöttük úszkálva, és érzékelve a láthatatlan és örök szépséget.
Erős, egészséges és új. Minden gyönyörrel és szépséggel teli. A harmónia áramló. A természet szépsége ez. Az egyszerűség szépsége ez.
Amilyen az utazó, olyan az út is.

山东省艺术研究院 Shandong Képzőművészeti Akadémia

Shandong Képzőművészeti Akadémiát 1954-ben alapították. Eredetileg, mint Shandong Opera Kutatási Központot. Később, 1985 októberében, átalakult Shandong Provinciális Művészeti Intézetté. 2015 November 11-én pedig a Provinciális Hatóságok által a Shandong Képzőművészeti Akadémia hivatalosan átminősült kulturális intézményből tudományos kutatási intézménnyé.

Shandong Képzőművészeti Akadémia alapvető irányultsága a “magasztos célok, innovatív fejlődés, tudományos struktúra, és erős tehetségek” eszméje, figyelembe véve az aktuális, valós szükségleteket, közösségi szolgáltatóházakban való tevékenységét, támogatva a tudományos kutatást és innovációs lehetőségeket, elősegítve a művészeti alkotást, valamint szélesítve az egyes művészeti ágak palettáját. Jelenleg 10 különálló művészeti kutató intézménnyel, és 4 funkcionális tanszékkel rendelkezik. A Shandong provincia legkomplexebb és legnívósabb művészetet kutató intézménye.

Ajánlatunk


zenés party két részben

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

További ajánlataink


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!