Program


Talamba 20

Talamba 20

Művészetek Háza Gödöllő
Színházterem
Esemény kezdése: 2019. 12. 15. (vasárnap) 19.00
2x50 perc, egy szünettel

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 15. vasárnap, 19:00

A világ ütős szemmel - ez is lehetne a Talamba koncertjének címe. Az ütőegyüttes, amely sokat tesz „a műfajok békés egymás mellett élése” érdekében, megalakulása huszadik évfordulóját ünnepeli.

Az ütőhangszerek népes családjából több száz lesz látható és hallható a gödöllői Művészetek Háza színháztermében. A zenekari háttérből szólistává előlépett instrumentumok ugyanúgy képesek szerelmet vallani, gyermeket altatni, szárnyaló melódiákat játszani, mint más hangszeres kollégáik.

A Talamba-repertoárból megszólalnak afrikai, latin-amerikai zenék, Liszt-, Kodály- és Bartók-darabok is - az ütőegyüttes ugyanis otthonosan mozog a zenei stílusok között, tud humort „játszani”, műsorai során térben és időben is bejárja a zene világát. Megszólaltatnak magyar népdalokat, balkáni melódiákat, afrikai ritmusokat és a komolyzenében gyökerező darabokat, de saját szerzeményeket, jazzklasszikusokat, komolyzenei átiratokat és kortárs műveket is. Előszeretettel és bátran parafrazeálnak, az eredmény lehet afrikai zene ihlette Varázsfuvola-téma vagy éppen balkáni népzenén alapuló Bach-motívum. Koncertjeiken mindig van egyfajta improvizatív hömpölygés, várakozást fokozó nyugtalanság, és helyet kaphat az éneklés is, mert hiába többezres az ütőhangszerek családja, a legősibb hangszer mégiscsak az emberi hang.

A koncerten közreműködik a Quartzbox (homokanimáció)

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

További ajánlataink


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!