Program


Tallér Zsófia emlékkoncert

Tallér Zsófia emlékkoncert

A tragikusan fiatalon, hosszú betegség után, idén elhunyt Tallér Zsófia a magyar zenei élet és zeneoktatás nagyhatású szereplője volt. A koncert átfogó képet nyújt a zeneszerző életművéről és zenepedagógusi pályájáról.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 2. szombat, 19:00

Tallér Zsófia művei

Boross Csilla, Cserna Ildikó, Gábor Géza, Megyesi Zoltán, Molnár Ágnes (ének), Fejes Krisztina (zongora), Hegedűs D. Géza, Pelsőczy Réka, Zsótér Sándor (próza),
Accord Quartet
A Magyar Állami Operaház Gyermekkórusa
Ventoscala Sinfonietta Kamarazenekar
Vezényel: Meskó Ilona

A tragikusan fiatalon, hosszú betegség után, idén elhunyt Tallér Zsófia a magyar zenei élet és zeneoktatás nagyhatású szereplője volt. A koncert átfogó képet nyújt a zeneszerző életművéről és zenepedagógusi pályájáról. Megszólalnak legfontosabb szólóhangszerekre írt darabjai, kamaraművei , magyar költők verseire írt dalai, valamint egy részlet az Artijus-díjas Pert Em Heru oratóriumából is. A legfontosabb operáiból is felcsendülnek ikonikus áriák, úgymint a cannes-i filmfesztiválom bemutatott Johanna és – az egyedülálló módon, három évadon keresztül az Operaház műsorán tartott – Leánder és Lenszirom részletei. A zeneszerő kiemelten fontosnak tartotta, hogy az ifjú korosztály számára is komponáljon, így egy gyermekkórusra írt dalciklus, valamint kezdő növendékeknek szóló, Marék Veronika Kipp-Kopp és Tipp-topp meséjére írt zongoradarabok is elhangoznak. A műveket rövid prózai részletek szakítják meg: jeles színművészek tolmácsolásában szólalnak meg a zeneszerző gondolatai zenéről, zenedramaturgiáról és tanításról.

RENDEZŐ: Tizenkéthang Kft., Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

További ajánlataink


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé...

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!