Program


Társak

Társak

A Bartók Kamaraszínház stúdióterme kiváló tér lesz arra, hogy bekukkantsunk egy párkapcsolat legszebb és legnehezebb pillanataiba egyaránt, s ha tetszik, összevethetjük ezt saját életünk mindennapjaival.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 4. péntek, 19:00

STRINDBERG
TÁRSAK
Dráma / 12 éves kortól / 90 perc egy részben

Egy Férfi és egy Nő, akik Társak. Egy Férj és egy Feleség, akik történetesen festőművészek.
Szeretet. Önfeláldozás. Rivalizálás. Önmegvalósítás. Egyenlőség és Egyenlőtlenség.
Felborulhatnak-e a klasszikus társadalmi szerepek, képesek vagyunk-e párkapcsolatainkat újra értelmezni, s kilépni a tradíciók világából?

August Strindberg a XIX-XX. század fordulóján élt legnagyobb hatású svéd drámaíró ezeket a témákat járja körül, s ezekre a kérdésekre keresi a választ Társak című vígjátékában.

Berta és Axel történetét a századforduló idején vetette papírra, s noha azóta sok minden megváltozott világunkban, alakjai annyira frissek és maiak, hogy egyetlen pillanatig sem érezzük őket tőlünk távolinak vagy archaikusnak. És ha ez így van, akkor ez nem csak a szerző csodálatra méltó expresszivitását mutatja, hanem azt is, hogy a sok változás ellenére az alapvető emberi érzelmek és kapcsolatok bizony korántsem változtak az elmúlt 120 évben.

A Bartók Kamaraszínház stúdióterme kiváló tér lesz arra, hogy bekukkantsunk egy párkapcsolat legszebb és legnehezebb pillanataiba egyaránt, s ha tetszik, összevethetjük ezt saját életünk mindennapjaival.

Axel: Kiss Attila
Berta: Tőkés Nikoletta
Abel: Jókai Ági
Wilmer: Jegercsik Csaba
Szobalány: Pataki Zsófi 
Modell: Hajmási Dávid

Rendező: Sipos Imre 
Látvány: Matyi Ágota
Dramaturg: Dézsi Fruzsina 
Mozgás: Vári Bertalan 
Súgó: Zsifkov Anita 
Kellékes: Szekeres Petra
Rendezőasszisztens: Palkó Panka

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

További ajánlataink


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!