Program


Teli mesék - Holle anyó és Lopotnyik karácsonya
5

Teli mesék - Holle anyó és Lopotnyik karácsonya

Holle anyó – Lopotnyik karácsonya

Várunk minden érdeklődőt a Szamárfül Projekt előadásaira!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. február 7. vasárnap, 10:30

Teli mesék - Holle anyó és Lopotnyik karácsonya

Holle anyó
Előadásunkban a lusta lány szemszögéből ismerkedhetünk meg a történettel. Mivel a lusta lány leginkább az ágyban szeret lenni, a mese helyszínei is abból teremtődnek meg. Így lesz az ágyból és az ágyneműkből mesebeli táj, kemence, almafa, Holle anyó mesebeli háza, vagy éppen a kapu, amin visszajutunk a való világba. Mivel az előadásban megőriztük az eredeti szöveg narrációs elemeit, így a történet dramatikusan, de az olvasott szöveghez hasonlatos formában jelenik meg.
Rendezte: Bernáth Dénes
Előadja: Lőrincz Sándor, Berki Szofi, Hajmási Dávid
Zene: Lőrincz Sándor

Lopotnyik karácsonya
Az előadásban egy kóbor macska, Lopotnyik szemszögéből ismerhetjük meg a Pukkancs utca 5-ben lakók karácsonyát. Pontosabban azt, hogy miért nincs karácsonyuk. 80 éve.
Lopotnyik végighaladva a ház emeletein felkutatja, hogy mi okozza ezt a különleges helyzetet, és végül megoldást is talál rá.
Az egyedi szemszög rálátást kínál arra, hogy mi emberek milyenek is vagyunk (sokszor): féltékenyek, ridegek, anyagiasak, valamilyen szenvedély rabjai, vagy éppen csak túlzottan sokat dolgozunk, és közben – nagyon gyakran – elfelejtkezünk a lényegi dolgokról: odafigyelni a másik emberre, meglátni a vágyait, azokat a dolgokat, amik boldoggá teszik, vagy amik bennünket boldoggá tesznek.
Böszörményi Gyula története alapján.
Rendezte: Bernáth Dénes
Előadja: Bognár Anna, Bernáth Dénes
Zene: Lőrincz Sándor

A részvétel regisztrációhoz kötött.
3-12 éves gyerekeknek ajánljuk.

Az előadások a Köszönjük, Magyarország! program támogatásával valósulnak meg.

Ajánlatunk


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!