Program


Beethoven V.
9

Beethoven V.

Beethoven V. szimfóniájának kezdő hangjaiban a sors pörölycsapásai hangzanak fel, ám lehetne e négy hang a citromsármány éneke, háborús idők győzelmi himnusza, vagy...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 26. szerda, 19:00

Beethoven: V. SZIMFÓNIA
táncelőadás

Ahogyan Tom Service megfogalmazza a Guardian hasábjain megjelent cikkében: „Íme a mű kezdete".

Beethoven V. szimfóniájának kezdő hangjaiban a sors pörölycsapásai hangzanak fel, ám lehetne e négy hang a citromsármány éneke, háborús idők győzelmi himnusza, vagy akár egy Cherubini korál variációja. Beethoven e művének első négy hangját rengetegféleképpen érzékelték, értelmezték és magyarázták. A legismertebb szimfonikus kivetülése ez annak, ahogyan a dúr hangnem árasztotta ragyogó fény győzelmet arat a mollal kifejezően ábrázolt sötétség felett.

Már évek óta szerettem volna koreográfiát készíteni erre a zeneműre, de eddig nem volt világos számomra a valódi üzenete. Nem csak a világszerte ismert első tételére gondolok, de a további három, kevésbé népszerű, ám szintén hihetetlenül erős tételre is.

Ebben az évben ünnepeljük Beethoven születésének 250. évfordulóját, és napjainkban hasonlóan forradalmi időket élünk, mint a mester, amikor ezt a darabot 1804 és 1808 között megalkotta. Jelen korunknak is az ad reménységet, hogy a fény győzedelmeskedik a sötétség felett. Ez késztet arra, hogy a GG Tánc Eger számára készítendő új munkámmal is kifejezzem az életbe vetett hitemet.

Táncolják a GG Tánc Eger táncművészei
Koreográfus: Roberto Galvan

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

További ajánlataink


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!