Program


V4 Operettgála / A Visegrádi Csoport magyar elnöksége alkalmából

V4 Operettgála / A Visegrádi Csoport magyar elnöksége alkalmából

Az operett soknemzetiségű műfaj: ismerünk francia és angol operetteket, de olasz, spanyol vagy orosz műveket is e műfajhoz sorolhatunk. Mégsem tévedünk, ha megállapítjuk, hogy Közép-Európa népei számára különösen kedves közös kulturális kincset jelentenek az e régióban keletkezett operettek.


 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 30. szombat, 19:30

A hajdani Osztrák-Magyar Monarchia polgárai alkották meg - részben már a birodalom megszűnése után - az operett itteni arany- és ezüstkorának klasszikus műveit, melyeknek mindmáig népszerű slágereiből áll össze e gálakoncert programja.
Rost Andrea az 1980-as évek végén, a Magyar Állami Operaház ösztöndíjasaként kezdte pályáját. A magyar szoprán villámgyorsan meghódította a világ operaházait - a bécsi Staatsopertől a milánói Scaláig, a New York-i Metropolitantől Japánig. Repertoárja legendás Mozart-alakításoktól a Rigoletto Gildájáig, sőt immár a Pillangókisasszony és a Tosca címszerepéig ível. Katarzyna Kuncio Walter Berry növendéke volt Bécsben, és Schubert dalainak ihletett előadójaként 1997-ben nemzetközi énekversenyt nyert Osakában. A lengyel mezzoszoprán 2004 óta a Deutsche Oper am Rhein társulatának tagja, s Cherubino, Octavian és a meseoperabeli Jancsi alakítójaként a nadrágszerepek valóságos specialistája. Richard Samek 2006-ban, Brnóban debütált. Tenorját azóta a cseh és a szlovák operaközönség mellett az osztrák, a német és a francia publikum is megismerte. A fiatal cseh tenor a mörbischi tószínpadtól Drezdáig operettekben is gyakran szerepel. Clemens Unterreiner osztrák bariton 2005 óta a bécsi Staatsoper tagja. Kortárs szerzőkig terjedő operarepertoárjában hangfajának mind lírai, mind német, olasz és francia hősiszerepek megtalálhatók. Énekel oratóriumokban, ad dalesteket, és operettekben is gyakran színpadra lép.

A rendezvény a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány megbízásából a 2017-2018-as magyar V4-elnökség keretében valósul meg.

Műsor:

Dvořák: g-moll szláv tánc, op. 46, No. 8
Lehár: Giuditta - Szép itt az élet és oly vidám
Kálmán: Csárdáskirálynő - Sylvia belépője
Kálmán: Marica grófnő - Hej, cigány!
J. Strauss: A denevér
- Quadrille
- Orlovszky áriája
Lehár: A víg özvegy - Ajk az ajkon
Lehár: A mosoly országa - Vágyom egy nő után
    
Moyzes: Garammenti táncok, op. 43 - IV. tétel
Kálmán: Marica grófnő - Mondd meg, hogy imádom a pesti nőket
Lehár: A víg özvegy
- Vilja-dal
- Danilo belépője
Moniuszko: Halka - Mazurka
J. Strauss: A cigánybáró - Czipra jóslata
Lehár: Giuditta - Giuditta belépője


Vezényel: Peter Valentovič

Közreműködők:

szoprán: Rost Andrea
mezzoszoprán: Katarzyna Kuncio
tenor: Richard Samek
bariton: Clemens Unterreiner
Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

További ajánlataink


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!