Program


Várdai István

Várdai István

Bach összes csellószvitje egy estén – valóságos maratonfutás előadónak és közönségének egyaránt. Ám talán épp ilyenkor van alkalmunk leginkább elmélyülni és rácsodálkozni a monumentális sorozat sokrétű összefüggéseire.  több...

Jegytípusok


3 900 Ft - 6 900 Ft
4 jegytípus

Aktuális előadásokMaga a szerző sem különálló darabok gyűjteményeként tekintett a szvitekre, hanem jól megtervezett ciklust hozott létre: a tánctételek egymásutánjában is a hat szviten átívelő rendet figyelhetünk meg, de még lényegesebb, hogy az elsőtől az utolsóig egyre növekvő technikai kihívást jelent az eljátszásuk. Az utolsó két szvitben a komponista szétfeszíti a hangszer határait is: a c-moll szvitben a megszokottól eltérő hangolást ír elő, a D-dúr szvitet pedig öthúros csellóra írta. A világhírű csellista, Várdai István, a Bach-szvitek 2017-ben megjelent CD-felvétele után most élőben is bemutatja a hazai közönségnek ezeket a mindig friss és újat mondó alkotásokat – nem kétséges, hogy ebben a szellemi, spirituális kalandban személyében a legavatottabb kalauzra fogunk találni. Mivel a csellószvitek együtt több mint két óra játékidőt tesznek ki, így a hangverseny a megszokottól eltérően 19 órakor kezdődik és két szünet lesz a művek között.

J. S. Bach: 1. (G-dúr) csellószvit, BWV 1007
J. S. Bach: 2. (d-moll) csellószvit, BWV 1008
J. S. Bach: 4. (Esz-dúr) csellószvit, BWV 1010
szünet
J. S. Bach: 3. (C-dúr) csellószvit, BWV 1009
J. S. Bach: 5. (c-moll) csellószvit, BWV 1011
szünet
J. S. Bach: 6. (D-dúr) csellószvit, BWV 1012

Várdai István (cselló)

Ajánló


Etta James, Amy Winehouse, Billie Holiday, Janis Joplin és Tom Waits egy személyben…

Pere Martínez az egyik legígéretesebb katalán flamenco énekes, ami eleve kuriózum. Új formációja,…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!