Program


VARNUS XAVER ORGONAHANGVERSENYE

VARNUS XAVER ORGONAHANGVERSENYE

Műsor: VIVALDI: A négy évszak, BACH: d-moll toccata és fúga, Három QUEEN-dal orgonán, WILLIAMS: Schindler listája

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 15. vasárnap, 15:00

2018. novemberében Varnus Xavér és a 800 éves, legendás Tamás-kórus adott két közös, teltházas koncertet Bach sírja felett a lipcsei Tamás-templomban. Mindeközben Xavér YouTube-csatornája átlépte a 11 milliós nézettséget, így ő lett minden idők második legnézettebb orgonistája (youtube.com/xavervarnus). A YouTube statisztikája szerint nézőinek háromnegyede amerikai, német, olasz és francia. A Berlini Dómban adott teltházas koncertjének Bach Toccatáját egy év alatt 2 és fél millióan nézték meg. Mostani turnéján az a Virtuózokból ismert őstehetség, Korossy-Khayll Csongor játssza majd a Schindler listájának hegedűszólóját, akinek Xaverral közös felvételét már 2 millióan nézték meg a YouTube-on. Varnus Xavert meghívták, hogy 2020-ban a világ legnagyobb, 33 ezer sípos orgonáján adjon koncertet az Atlantic City Convention Hall-ban. (Összehasonlításképpen: a MÜPA orgonájában 6800 síp van!)

Ajánlatunk


A Holle anyó a Müpa 2020-as zeneműpályázatának gyermekopera kategóriájában nyert díjat. Szerzője, Csengery Dániel több színdarabhoz és filmhez - például a Liza, a rókatündérhez - komponált zenét, számos művével pedig kifejezetten a fiatalabb közönséget célozta meg.

„Jön a fordulat. Tudom. Érzem. Már jön, aki azt fogja kiabálni: Félre! El az útból! És csak özönlik a többi is utána, és azt üvöltik mind: "Félre! Helyet! Helyet! Helyet!" Meglátod, a fiatalok mindjárt bekopognak az ajtómon, és..." Részlet a darabból.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

További ajánlataink


A szabadságharc hőse, Baráznay Ignácz tisztázatlan halála után negyven évvel leánya, Amália egy különös transzcendens utazás alkalmával visszakerül 1848-ba

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!