Program


Wagner / Mendelssohn / Beethoven ( Concerto Budapest & Ránki Fülöp - zongora & Nikolaj Znaider )

Wagner / Mendelssohn / Beethoven ( Concerto Budapest & Ránki Fülöp - zongora & Nikolaj Znaider )

Concerto Budapest
 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 23. csütörtök, 19:30

Műsor:

WAGNER: Trisztán és Izolda – Előjáték és Izolda szerelmi halála
MENDELSSOHN: I. (g-moll) zongoraverseny, op. 25
--- szünet ---
BEETHOVEN: III. (Esz-dúr, Eroica) szimfónia, op. 55

Közreműködik: Ránki Fülöp zongora
Vezényel: Nikolaj Znaider

A XIX. századi német zenetörténet szinte reprezentatív foglalatát kínálja ez a hangverseny, amely fordított sorrendben ugyan, de mégis Beethoventől Wagnerig ível majd. „...a gyengéd vonzódás félénk vallomásától, félő sóhajokon, reményen és tétovázáson, panaszon és kívánságon, mámoron és kínlódáson át a hatalmas kitörés óriási erőfeszítéséig” – így jellemezte Wagner a Trisztán előjátékát, melynek koncerttermi megszólaltatásaihoz Izolda szerelmi halálának részletét is hozzá szokás kapcsolni. Akárcsak a Trisztán, úgy Mendelssohn 22 évesen komponált I. zongoraversenye is Münchenben szólalt meg először, s szintén a bajor király jelenlétében. Az átvezetésekkel egymáshoz fűzött, háromtételes versenymű szólistája a koncert idején még mindig csupán 24 esztendős, bámulatos tehetségű Ránki Fülöp lesz. A karmesteri feladatokat pedig napjaink egyik legfoglalkoztatottabb hegedűs sztárja, az utóbbi években dirigensként is mind aktívabb Nikolaj Znaider fogja ellátni. S az este második felében az is kiderül majd, hogy a koncertrepertoárban bő kétszáz éve oly meghatározó szerepet betöltő Eroica miként hangzik fel a virtuóz muzsikus irányítása alatt.

Ajánlatunk


Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

További ajánlataink


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!