Program


Wagner nyitány/ Schumann:a-moll csellóverseny/Schubert: C-dúr vonósötös ( Perényi Miklós& Concerto )

Wagner nyitány/ Schumann:a-moll csellóverseny/Schubert: C-dúr vonósötös ( Perényi Miklós& Concerto )

Mesteri szakértelem és művészi ihlet kettőssége jellemzi majd e koncert programját csakúgy, mint a fellépők együttműködését a pódiumon. Hiszen mindjárt a hangverseny első száma, Richard Wagner operájának nyitánya éppen ezt a két testvérerényt, valamint a művészi teljesítményhez olyannyira nélkülözhetetlen közösségi figyelmet és megerősítést állítja a középpontba.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. január 23. szombat, 19:30

2021. január 23. 19:30
Zeneakadémia – Nagyterem

Wagner: A nürnbergi mesterdalnokok – nyitány
Schumann: a-moll csellóverseny, op. 129
– szünet –
Schubert: C-dúr vonósötös, D. 956

Közreműködik:
Perényi Miklós cselló
Keller Quartet (Keller András, Környei Zsófia hegedű, Homoky Gábor brácsa, Fenyő László cselló)
Concerto Budapest
Vezényel: Keller András

Mesteri szakértelem és művészi ihlet kettőssége jellemzi majd e koncert programját csakúgy, mint a fellépők együttműködését a pódiumon. Hiszen mindjárt a hangverseny első száma, Richard Wagner operájának nyitánya éppen ezt a két testvérerényt, valamint a művészi teljesítményhez olyannyira nélkülözhetetlen közösségi figyelmet és megerősítést állítja a középpontba. Robert Schumann 1850-ben komponált a-moll csellóversenye (a szerző meghatározásában: hangversenydarab gordonkára zenekari kísérettel) pedig olyan muzsikus szólójával hangzik majd fel, aki személyében valóságos megtestesülése a fent említett értékek oly kívánatos harmóniájának. Perényi Miklós ez a nagy hangszeres művész, aki a koncert második részében igazán méltó partnerekkel, vagyis a Keller Quartet tagjaival fog együtt muzsikálni: a Franz Schubert életének legutolsó esztendejében, 1828-ban megkomponált összegző-összefoglaló kamarazenei remekművet, a C-dúr vonósötöst előadva. E kompozícióról és annak is gyönyörű Adagio-tételéről nem kisebb szaktekintély, mint Kurtág György vallott ekképpen: „Nekem a szépségideálom Schubert Vonósötösének [...] a lassú tétele. Nekem a szépségideálom az, hogy valami gyönyörű.”

Rendező: Concerto Budapest

Ajánlatunk


A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire. Megmutatja, hogy mi nők képesek vagyunk megbirkózni ezekkel a kihívásokkal - ám minden könnyebben megy öniróniával, sok nevetéssel, különösen akkor ha számíthatunk a férfiak támogatására.

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

További ajánlataink


A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!