Program


Yellowjackets & WDR Big Band / JAZZTAVASZ 2022

Yellowjackets & WDR Big Band / JAZZTAVASZ 2022

A kortárs jazz anomáliája - írja a Yellowjacketsről egy mérvadó jazzportál. A Jackets-tagok immár XL-es kabátot hordanak, hiszen a csapat negyven éve létezik, és miközben képesek voltak folytonosan megújulni, megtartották pár ütemből felismerhető zenei világukat.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 14. szombat, 20:00

A jeles évfordulóra jelentették meg huszonötödik lemezüket, amelyen a legidőtállóbb Yellowjackets-slágerek a kölni WDR Big Band közreműködésével kapnak különleges, ünnepi öltözetet. A Jazztavaszra teljes létszámban érkeznek.
Szinte napra pontosan tíz éve jártak a Müpában, akkor a harmincadik Yellowjackets-szülinapot ünnepelhettük Bob Mintzer szaxofonossal, Russell Ferrante alapító billentyűssel, Will Kennedy régi-új dobossal és Felix Pastorius basszusgitárossal. Most az utóbbi helyett Dane Aldersont hallhatjuk, aki akkor született, amikor a Yellowjackets már kétéves volt. 2016-ban, a Cohearence című lemezzel debütált a bandában. Ugyanebben az évben lett Bob Mintzer a WDR Big Band karmestere, aki nincs egyedül azzal a véleményével, hogy a kölni válogatott a jazzvilág egyik legütősebb nagyzenekara. Az 1946-ban alapított Kölner Tanz-und-Unterhaltungsorchester olyan nagyságokkal dolgozott, mint Ron Carter, Paquito D'Rivera, Arturo Sandoval és a Brecker Brothers - utóbbiakkal Grammy-díjat, Vince Mendoza hangszerelővel pedig German Jazz Awardot nyertek. A Yellowjackets egyik titka a folytonos megújulás, egykori zenéjük újraértelmezése korhű hangzással, védjegyként működő megoldásaik megőrzésével. A kvartett és a big band erőegyesítésével csendülnek fel most olyan YJ-klasszikusok, mint az örök ráadás Revelation 1986-ból, a Mile High 1987-ből, a Downtown 1991-ből, az Even Song 1993-ból vagy a Coherence a majdnem azonos című lemezről.

Yellowjackets:

tenorszaxofon, EWI: Bob Mintzer
zongora, billentyűs hangszerek: Russell Ferrante
dob: Will Kennedy
basszusgitár: Dane Alderson

Ajánlatunk


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

További ajánlataink


Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!