Program


Zakir Hussain Rhythm Ensemble

Zakir Hussain Rhythm Ensemble

Zakir Hussain „a tabla királyaként” ismert mind a klasszikus indiai, mind a világzene és a fúziós jazz világában. A hindusztáni klasszikus zenei hagyomány és a kortárs, nyugati irányzatok ötvözésével korán kiérdemelte különleges rangját, amelyet aztán újabb és újabb nagy sikerű együttesekkel, lemezekkel és filmzenékkel nyomatékosított.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 1. hétfő, 20:00

Az 1951-ben Mumbaiban született Hussain hároméves korától kapta ütősleckéit az észak-indiai stílusok mestereként ismert édesapjától. Csodagyerekként, tizenkét évesen kezdett turnézni, 1970-ben Pandit Ravi Shankart kísérte New Yorkban. Virtuóz hangszerszólóinak és színpadi kisugárzásának hamar híre ment, így miközben zenetudományból doktori fokozatot szerzett Washingtonban, már legendás előadók hívták produkcióikba, így Mickey Heart is, akinek Diga Rhythm Band, majd Planet Drum nevű együttesében szerepelt. Az igazi áttörést azonban az 1974-ben megalakuló Shakti eredményezte, melyben John McLaughlinnal és L. Shankarral nemcsak a nyugati és az indiai zenei kultúrát kötötték össze, hanem az észak-indiai hindusztáni és a dél-indiai karnatikus hagyományt is. Hasonlóan emlékezetes volt együttműködése a nyolcvanas években Jan Garbarekkel, illetve Charley Lloyddal a Sangam trióban.
A Müpába legújabb zenekarával érkezik, melyet két világhírű ütőssel és egy kiváló, fiatal sarangi-játékossal alkot. Elmondása szerint programjuk koncertről koncertre újjászületik, így biztosra „csak” egy fergeteges ritmusokban és lenyűgöző hangszerszólókban gazdag, a hindusztáni zene minden mélységét és szárnyalását magában foglaló koncertet ígérhetünk.

tabla: Zakir Hussain
sarangi: Sabir Khan
mridangam: Anantha Krishnan
dholak: Navin Sharma

Ajánlatunk


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

További ajánlataink


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!